EMEK, ALINTERİ BİRLEŞTİ TEK SES OLDU UYARIYORUZ
Haber
05 Kasım 2020 - Perşembe 12:25 Bu haber 2343 kez okundu
 
EMEK, ALINTERİ BİRLEŞTİ TEK SES OLDU UYARIYORUZ
BOZÜYÜK Haberi
EMEK, ALINTERİ BİRLEŞTİ TEK SES OLDU UYARIYORUZ

Esnek çalışmaya karşı,Emek sendikaları olan üç büyük konfederasyon  TÜRK-İŞ  HAK-İŞ  DİSK bir araya gelerek TBMM gelen bu düzenlemenin düzeltilmesi konusunda tek ses oldular. 
5 Kasım 2020 tarihinde yani bugün çimse-iş binasında TÜRK-İŞ konfederasyonun bağlı sendikalar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Çimse - iş şube başkanı sayın Osman Vedat Taylan ve TÜRK - Metal  şube başkanı sayın Zekai Aykanatın bulunduğu platformda yapılan basın açıklamayı aynen yayınlıyoruz. 
Değerli basın mensupları, değerli arkadaşlar.. 
On gün önce açıklamanızı sonlandırırken ne demiştik. Bu düzenlemeye karşı yanıtımız mücadele olacak demiştik Arkadaşlar dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz. Adına istihdam paketi dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvensizleştirme yani kısacası köleliştirme paketine karşı sesimiz bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz.Çünkü bu köleliştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce HAK-İŞ ve DİSK ile ortak açıklama yaptık. Esnek çalışmaya hayır dedik. Yaptığımız ortak açıklamayla Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda nasıl bir arada dayanışma içinde bir araya geldiğini gördük. Bu düzenlemeyi TBMM getirenlere, getirilmesine sebeb olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vaz geçin. Vazgeçinki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vazgeçinki emekçiler adlarınızı duyduğunda yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin. Vazgeçinki zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlere başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin. Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı arttırmakmı o zaman gelin enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın. Gerçekten salgın döneminde emekçikerimi düşünüyorsunuz. O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesi ile beraber günlük 39 tl ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edinki yaptığınız yanlışların farkına varın. Arkadaşlar bizler derdimizi anlatmaktan usandık. Onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar. Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğinimi sanıyorlar. Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vazgeçmeyiz. Ama bugün ama yarın bunun hesabını sorarız. Bu akşam ülke genelinde mesai çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz. Mesajımızı alınacağını ümit ediyoruz. Bu köleliştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek İnsanca yaşayacağı iş şartlarını sağlam içindir. 
YAŞASIN MÜCADELEMİZ
YAŞASIN DAYANIŞMAMIZ
YAŞASIN TÜRK-İŞ 
YAŞASIN EKMEK BARIŞ ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ

Fotoğraf : Çağatay DOĞAN

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: EMEK,, ALINTERİ, BİRLEŞTİ, TEK, SES, OLDU, UYARIYORUZ,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
EMEK, ALINTERİ BİRLEŞTİ TEK SES OLDU UYARIYORUZ
EMEK, ALINTERİ BİRLEŞTİ TEK SES OLDU UYARIYORUZ
EMEK, ALINTERİ BİRLEŞTİ TEK SES OLDU UYARIYORUZ
EMEK, ALINTERİ BİRLEŞTİ TEK SES OLDU UYARIYORUZ
EMEK, ALINTERİ BİRLEŞTİ TEK SES OLDU UYARIYORUZ
Yorumlar
Haber Yazılımı