Doğa talanınana dikkat çekmek için yarışma düzenledi
Haber
02 Eylül 2021 - Perşembe 18:57 Bu haber 3047 kez okundu
 
Doğa talanınana dikkat çekmek için yarışma düzenledi
BOZÜYÜK Haberi
Doğa talanınana dikkat çekmek için yarışma düzenledi

 

Haber: Soner Çelik

Doğa İçin Sanat Derneği " Doğa talanı" isimli fotoğraf yarışması düzenlendi.

 

Yarışmayı düzenleyen Disder Başkanı Göksen Ezeltürk;" Dernek olarak bizim misyonumuz,rant için talan edilen doğanın önemine dair farkındalık yaratmak olduğunu" söyledi. Başkan Ezeltürk şu açıklamada bulundu;" Yarışma sayesinde bir kez daha doğa talanına dikkat çekebilir ,doğa dostlarını  bir araya getirebilir ve doğa düşmanlarını uyarabiliriz diye düşünüyoruz ama aslında bu bir yarışma değil  bir dayanışma daveti çünkü siz Bilecik, Eskişehir,Kütahya bölgelerindeki ve tüm doğa  dostlardan  gelecek doğa talanına dair fotoğraflar ve diğer illerimizden gelecek fotoğraflar ile birlikte toplumun doğaya olan duyarlılığını arttırmak ve  gelecek nesillere içinde bulunduğumuz bu talan dönemine ait  bir belge bırakma davetidir. Çünkü bizlere gelen fotoğrafları çekildiği yöreye dair  bilgileride ekleyerek  bir kitapçıkta toplayacağız  ve kitapçığın  ülke geneline dağılımını sağlayacağız. Bu nedenle farklı yörelerden pek çok fotoğraf gelmesini ümit ediyoruz.Sizlerde fotoğraflarınız ile bu çalışmaya katkı verebilir ,haklı duyarlılığımızı  çoğaltabilirsiniz ! Böylelikle  ne yazık ki her gün yeni doğa yıkımlarının gündeme geldiği,fakat gündem sürekli değiştiği için üç gün sonra unutulduğu ülkemizde ,içinden geçtiğimiz bu umarsız talan dönemine dair gelecek nesillere fotoğraflarınızdan oluşan  bir belge bırakabilirsiniz" dedi. Yarışmaya katılımın ücretsiz olduğunu belirten Ezeltürk, tüm doğa dostlarını yarışmaya katılmalarını istedi.

 

 

Etkinliğe son katılım tarihi: 19 Ekim 2021 dir.


Jüri Toplantı Tarihi :30Ekim 2021 dir.
      

Sonuçları Açıklama Tarihi:  17 Kasım 2021  olup sonuçlar www.doğaiçinsanat.org  web sitemizden ilan edilecektir; ayrıca kazanan katılımcılara telefon Ve/veya  e posta yoluyla da bilgilendirilecektir.
   

Pandemi Koşullarına bağlı olarak  17 KASIM 2021'de katılımcılara plaket ve katılım belgelerinin verileceği özel bir etkinlik düzenlenecektir.
    

JÜRİ

ÖZHAN ÖZDE :    İFSAK  Yönetim Kurulu Üyesi, İFSAK  Gezi Birimi Koordinatörü

GÜLTEKİN ALKURT:  İFSAK Yönetim Kurulu Üyesi ,İFSAK, Arşiv ve Kütüphane Birimi Koordinatörü 

TANİA SİSA:  İFSAK  Yönetim Kurulu Üyesi,İFSAK  Üye ilişkileri   Birimi Koordinatörü 

FETHİ KINAŞ: DOĞA Fotoğrafçısı Aktivist.

AYSUN AKYÜZ:   Yönetmen .

SÜLEYMAN KARAN :  DİSDER Başkan Yardımcısı Gazeteci ve  Yayıncı .

BUKET KARADEMİR :  Belgesel Yönetmeni 

1. Yarışmamıza Katılım sağlayacak doğayı ve fotoğraf çekmeyi seven 18 yaş altı katılımcılarımızın ebeveynlerinin izni olduğuna dair 1 adet taahütname ile birlikte çektikleri fotoğrafları dosya oluştururarak  dosya ile birlikte disfoto21etkin@gmail .com adresimize iletilecektir 18 yaş altı katılımcılar ebeveynlerinin  taahütnamesi olmaması halinde kesinlikle yarışmamıza dahil edilmeyip başka bir çalışmamızda kullanılmak üzere arşivimize alınacaktır.
 
2. Etkinliğe Katılım Ücretsizdir.
 
3. Fotoğraflar Türkiye'den  veya Dünyadan olabilir . önemli olan fotoğrafın  doğa talanı ve/veya  doğayı korumaya dair  verilen çabayı  çarpıcı bir şekilde  gözler önüne sermesidir.Etkinliğin  konusu kapsamında  ve özgün fotoğraflar olup değerlendirmeye girmesidir.
 
4. Katılımcı  etkinliğe en fazla 3 adet sayısal (Dijital) renkli veta siyah beyaz eser ile katılım sağlayabilir. birden fazla katılım sağlanması halinde fotoğrafların aynı içeriği ve birbirini tekrar etmemelidir.
 
5. Kesinlikle, kontrast ,sütürasyon gibi basit müdahalelerin dışında bilgisayar  yazılımları ile oluşturulmuş  fotoğraflar kesinlikle kabul edimeyecektir . Fotoğrafın belgesel  yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda  etkinlik için oluşturulan jürinin  kanaati esas alınacaktır.
 
6. Etkinliği daha önce sergilenmiş  ve ödül almış  fotoğraflarda katılabilir .Ancak ,dahaönce yadabu ertkinlik ile eş zamanlı yapılan her hangi bir yarışmamda(derecew,mansiyon,özel ödül) almış fotoğrafların kadraj farklılığı içeren ve/veya bir kısmının kırpılmasıyla oluşturulan fotoğraflar yada renk değişimine uğratılmış fotoğraflar ve görüntüleri etkinliğe kesinlşkle katılamaz .Aksine davranış ve kural ihlali sayılır. 
 
7. Yarışmaya gönderilecek fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğraflarının çekilmesine ve görsel internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin vermiş oldukları kabul edilir. İlgili sorumluluk ,ileten katılımcıya ait olup itiraz kabul edilmez her hangi bir itiraz veya itilaf , derneğin veya destekleyen dernek veya kurumların sorumluluğunda değildir.
 
8. Fotoğraflar derneğimizin disfoto21 etkin @ gmail .com adresimize gönderilecektir yada iletilecektir.
Katılımcı .internet sitesine yüklediği  fotoğrafların tümü ile kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerin alındığını kabul. beyan ve taahhüt eder. Başkasına ait görüntülerin tamamen yada kısmen kullanılması  kural ihlali sayılır. İlgili sorumluluk fotoğrafı ileten katılımcıya aittir ve her hangi bir itiraz ve itilaf derneğin yada destekleyen kurumun sorumluluğunda değildir.
 
9. Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz  ve kenar boşluksuz olmalıdır . Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih, vb. bilgiler bulunmamalıdır. Etkinliğe katılacak fotoğraflar ,JPG/ JPEG formatında ,150-300 DPI  çözünürlükte  8-12 sıkıştırma kalitesinde kayıt edilmeli ve dosyaların  boyutları 1MB'den az olmamalı ve 4MB'yide geçmemelidir. Her bir fotoğraf dosyasının isimni 31 karakter olmalıdır isimlerinde Ç, Ğ, İ, Ö, Ş, Ü, ç, ı, ğ, ö, ş. ü karakterleri kullanılmamalıdır. İngilizce harfler ve alt çizgi ( _ ) kullanılabilir .
 
10. Etkinlikte derece alan  ve sergilenmeye değer görülen  fotoğraflar 'doğa savunması 'kapsamında '' Doğa Talanına Dur De! isimli fotoğraf sergimizde (adı değişebilir)basılı olarak sergilenecektir.
 
11.  Etkinlikte Derece alan ve sergilenen fotoğraflardan dernekçe belirlenen fotoğraf sahibinin ismi ve fotoğrafın çekildiği yöreye dair  bilgi ile bir kitapçık halinde basılacak ve kitapçık dağıtıma sunulacaktır . Katılımcı ,Fotoğraflarının  Kitapçıkta basılmasını kabul etmiş sayılır.
 
12. Jüri üyelerinin  birinci derecede yakınları kesinlikle etkiniğe katılamaz.
 
13. Etkinliğe fotoğraf gönderen  katılımcılar, yukarıda detaylandırılmış  olan koşulları kabul etmiş sayılırlar.

ÖDÜLLER 

 * İlk üç dereceyi alan katılımcılara tercih ettikleri sanat dalında pandemi sonrası ( resim,heykel ,senaryo yazılımı,  sanat tarihi, drama ve oyunculuk vb.) iki kur (altı ay süreli) eğitim ,
 * Mansiyon  alan 5 katılımcıya, tercih ettikleri sanat dalında bir kur (üç ay süreli )  eğitim olanağı sağlanacaktır .

 


DOĞA İÇİN SANAT DERNEĞİ .

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Doğa, talanınana, dikkat, çekmek, için, yarışma, düzenledi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Doğa talanınana dikkat çekmek için yarışma düzenledi
Doğa talanınana dikkat çekmek için yarışma düzenledi
Yorumlar
Haber Yazılımı