ŞEHRİN ORTASINDA SERAMİK FABRİKASI
Haber
01 Kasım 2020 - Pazar 14:41 Bu haber 6663 kez okundu
 
ŞEHRİN ORTASINDA SERAMİK FABRİKASI
BOZÜYÜK Haberi
ŞEHRİN ORTASINDA SERAMİK FABRİKASI

Sümerbank seramik fabrikası olarak kurulduğunda, Bozüyük o tarihlerde çok daha küçük. Fabrika nispeten meskun mahal dışında kalıyordu. Zaman içinde Bozüyük büyüdü. Sümerbank seramik fabrikası, Çitosan seramik fabrikası oldu. Özelleşmiye çıktı. O tarihde sayın Bahattin Şeker fabrika Bozüyüklü iş adamlarına kalması için çalıştığını duyuyorduk.Bu proje gerçekleşmedi. Bugünki sahipleri aldı.
Aradan zaman geçtikçe, Bozüyük büyüdükçe fabrika şehrin ortasında kaldı.Bugünkü konumu ile karşısında yeni Bozüyük devlet hastanesi yapılıyor. Bozüyük belediyemizin CİĞER projesi olarak sunduğu park yeri bu fabrikanın bitişiği olduğu alan.
Şehir içinde kalan bu güzide fabrikamız olduğu yeri imara açıp(Atalay kiremit fabrikasına yapıldı) Mevcut fabrikaya organize sanayide yer vererek taşınabilirmi?
Fabrika sahipleri ile anlaşılabilirmi? 
Bu konuda tam bir bilgimiz yok. Ama şehrin içinde kalan bu güzide sanayi kuruluşumuzun bacasından çıkan duman, Çevre ve Şehircilik bakanlığımız tarafından ölçümleri yapılıyormu? Bozüyükdeki insanlarımıza zararı varmı? Astım hastası, nefes darlığı çeken, silikozist hastaları, kanser ve kalp hastaları olumsuz etkileniyormu?
Bozüyük belediyemiz bu ölçümleri periyodik olarak istiyormu? Bu konularda bizim ve kamuoyunun geniş bir bilgisi olmadığından sadece soru sorabiliyoruz.
Şehir içinde fabrika, Bozüyük ve Bozüyüklü ye zararı yoksa Bozüyük belediyemiz tarafından açıklanmalı bizlerde bilgilenmeliyiz. Eski fabrikanın yanına yeni fabrika kuruldu.Mevcut arazisi içinde çok daha büyüdü. Teknolojisini yeniledi. Tüm bu süreçlerde mutlaka Bozüyük belediyemiz ruhsat vermiştir. Devletimizin kurumları ile ilişkisi olmuştur. Neden şehir içinde büyümesine müsaade edilmiştir. Çözüm üretilmemiştir.
Amacımız üzüm yemektir. Bağcıyı tanımayız ve işimiz yoktur.Rahmetli babam bu fabrikanın temelinde işe giriyor ve bu fabrikada bekçilik yaptı 1983 yılında emekli oldu. Bizim boğazımızda geçen her lokmada bu fabrikanın katkısı vardır.
Soru şu... Şehir içinde kalan bu fabrika Bozüyük halkına zarar veriyormu?Aldığımız her nefeste temiz havamı içimize çekiyoruz? Sorun yoksa da Bozüyük halkı olarak bilelim.Yetkililerden ve ilgililerden bir açıklama bekliyoruz.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Selahattin Doğan
Etiketler: ŞEHRİN, ORTASINDA, SERAMİK, FABRİKASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı