Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı Ethem Ersöz ile BOZTRAM Projesi Hakkında Yaptığımız Röportaj
Haber
18 Ağustos 2022 - Perşembe 19:04 Bu haber 5015 kez okundu
 
Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı Ethem Ersöz ile BOZTRAM Projesi Hakkında Yaptığımız Röportaj
BOZÜYÜK Haberi
Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı Ethem Ersöz ile BOZTRAM Projesi Hakkında Yaptığımız Röportaj

 

 

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız ?

Saadet Partisi il Başkanıyım, Makine Yüksek mühendisiyim, ODTÜ makine mezunuyum, yüksek lisansımı da ODTÜ’de güneş enerjili elektrikli yarış aracı konusunda yaptım. Bu aracın yapımında görev aldım ve yarışpilotluğunu da yaptım. 1978 Eskişehir doğumluyum. 1983’ten beri Ankara’daki Üniversite yıllarım hariç Bozüyük’te ikamet ediyorum.

 

 

BOZTRAM projesi ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip misiniz? Sahip olduğunuz bilgileri kamuoyuyla paylaşır mısınız?

Toplantıdan önce Belediye Başkanımız ve Başkan yardımcılarımızdan aldığımız bilgilere göre;

a.Kılavuz raylı, yani direksiyonsuz olduğunu, ortadan 1 rayla yönlendirileceğini biliyoruz.

b.Hattın adliye ile Eczacıbaşı arasında olduğunu biliyoruz. Çift hatlı olduğunu biliyoruz.

c.Bir araçtaki li-ion akü ünitesinin 65 000 Dolar fiyatı olduğunu biliyoruz ama bu bataryanın kapasitesini, ömrünü, bir şarjla ne kadar yol gideceğini henüz bilmiyoruz. Sorduğumda Belediye Başkanımız dahil kimseden cevap alamadım.

Toplantıda bunlara ek olarak

  • 16 saat hareket verebilecek Lityum pil.
  • 800 kg ağırlıkta batarya.
  • Kılavuz raylı
  • 12 km hat uzunluğu 6 gidiş 6 geliş.
  • 4 adet lastik tekerli
  • 30 kişilik
  • Denizli'de ki bir firmanın imalatı olan 3 adet vagon.
  • Beton hasır çelik ve bordürler hariç belediye ekipleri tarafından yapılacak.
  • Hangar dahil, tamamı 25 milyon lira maliyeti olması planlanıyor.

 

 

BOZTRAM projesi, sizce Bozüyük`e faydası olacağını düşünüyor musunuz ? Faydası olacağını düşünüyorsanız faydalarını anlatır mısınız? Zararı olacağını düşünüyorsanız zararlarını anlatır mısınız?

Buna şimdiden cevap vermemiz zor, çünkü hala projenin bitmiş haliyle ilgili yeterli bilgimiz yok. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz.

Belediye Başkanımızın dediği gibi projenin asıl amacı ,sanki fayda sağlamaktan çok ilçemizde nostaljik bir hava  oluşturmak gibi anladım.

 

 

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu`nun, Bozüyük Belediyesi`nden edindiğimiz bilgilere göre BOZTRAM projesi ile ilgili basın açıklaması yapması bekleniyor.

BOZTRAM projesi hakkında Başkan Bakkalcıoğlu`nun Bozüyük Halkına, proje çalışmaları başlamadan önce ve İsmet İnönü Caddesinde ki kaldırım daraltma çalışmalarına devam edilmesine rağmen hala net bir açıklama yapmamasının sizce sebebi nedir ? Bu konu hakkında açıklama yapabilir misiniz ?

Bu bilgilendirme toplantısının geç kaldığını düşünüyorum. Başkanımızla yaptığım görüşmelerden, karar verirken Bozüyük’e sağlayacağı faydadan çok, teknik veriden çok Başkanımızın isteğine göre şekillendirildiği hissine kapıldım.

 

 

 

BOZTRAM projesi ile ilgili  Vatandaşlarımız ve Bozüyük`ün ana caddesi üzerinde bulunan esnaflarımızla bilgi alışverişi yaptınız mı ? Yaptıysanız vatandaşlarımız ve esnaflarımız bu konu hakkında size olumlu veya olumsuz olarak neler söylediler? Bunları kamuoyuyla paylaşır mısınız ?

Halkımızın 3’e bölündüğünü görüyorum.

a.Tramvaya düşman olanlar. Bunların düşmanlığı sanki tramvaydan çok Başkan’ımıza, çünkü projenin ne getirip, ne götüreceğini bilmiyorlar.

b.(Sayıları az olmakla beraber) Tramvayı isteyenler, destekleyenler. Bunların desteği sanki tramvaydan çok Başkan’ımıza, çünkü projenin ne getirip, ne götüreceğini bilmiyorlar.

c.Bilgisi olmadan fikri olmayanlar. Bizim de dahil olduğumuz grup. En kısa zamanda bilgilendirilemek isteyenler.

 

 

 

Sizce BOZTRAM projesi Bozüyük`ün öncelikli projesi midir ? Öncelikli olduğunu düşünüyorsanız sebebini açıklar mısınız ? Öncelikli olmadığını düşünüyorsanız sebebini açıklar mısınız ?

Bozüyük’ün en öncelikli probleminin tren yolu ile 2`ye bölünmüş olması olduğunu düşünüyoruz. Partimizin kurulmasında ön ayak olduğu sivil istişare heyetinde de konuştuğumuz benzer bazı problemler için Belediyemizin farklı aşamalarda çalışmaları olduğunu biliyoruz. Belediye ve devlet kurumları arasındaki engelleme çabalarının yerini en kısa sürede hizmet yarışına bırakması için biz elimize geçen her fırsatı kullanmaya hazırız.

Bütün bunlara ek olarak biz Saadet Partisi olarak böyle bir projeyi nasıl yürütürdük onu anlatmak isterim.

Önce benzer nüfustaki ilçelerde ki dünyada ki ve Türkiye`de ki  raylı sistemleri araştırıp, Bozüyük`te uygulanacak sisteme karar verirken seçtiğimiz sistemin mevcut sistemlerle karşılaştırırdık.

Raylı sistem için katener sistem yere döşenecek raylar tahrik sistemi seçimi gibi seçeneklerin maliyetlerini göz önünde bulundurarak, tek sayfalık bir otomobil kataloğu gibi karşılaştırılmalı teknik veri tablosunu verdiğimiz kararın nasıl verildiğini açıklamak üzere halkımıza sunardık.

 

 

Konu hakkında yapmış olduğunuz açıklamalarınız için Bizim Bozüyük Haber sitemiz adına teşekkür ediyoruz.

Son olarak “Bizim Bozüyük” haber sitemiz hakkında düşüncelerinizi alabilir miyiz ?

Yerel basınımızın her yönüyle güçlü ve etkin olmasını arzu ederiz. Ne yazık ki çok güzel bazı örnekleri dışında kısıtlı kalan toplantı ve etkinlikler Bozüyük’ümüzün dinanizminin gerisinde kalıyor. Bu nedenle Bizim Bozüyük başta olmak üzere yerel basınımıza düzenli basın açıklamaları yapmak bizim yerine getirmediğimiz ama yapmamız gereken bir görevdir.

Başarılarınızın devamını dileriz.

Ethem ERSÖZ

Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı

 

 

 

 

 

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Saadet, Partisi, Bilecik, İl, Başkanı, Ethem, Ersöz, ile, BOZTRAM, Projesi, Hakkında, Yaptığımız, Röportaj,
Yorumlar
Haber Yazılımı