BozüyükSpor Yeniden Doğdu
Haber
08 Aralık 2023 - Cuma 15:21 Bu haber 2533 kez okundu
 
BozüyükSpor Yeniden Doğdu
BOZÜYÜK Haberi
BozüyükSpor Yeniden Doğdu

 

 

 

 

 

Bozüyükspor Spor Kulübü’nü uzun uğraşlar sonrası tekrar kuran Kulüp Başkanı Selami Yıldız, basın açıklaması yaptı.
Bozüyükspor kulüp Başkanı Selami Yıldız, yaptığı açıklamada;

 

 

 


“Eylül 2019 yılında bir gereksinim olarak gördüğümüz bir spor kulübünü kurma çalışmalarına başladık. Çeşitli nedenlerden dolayı Bozüyük ismini spor kulübünde kullanamayacağımızı öğrendik. Bizde Bozhüyükspor Kulübü Derneği adı altında kulübümüzü kurduk. Voleybol ve futbol branşlarını tescil ettirdik ve özellikle futbol branşında çeşitli kademelerde liglere katıldık.
Ayrıca ilimizde ligi olmayan küçük yaş gruplarında ise şehir içinde şehir dışında özel müsabaka ve turnuvalara katıldık ve ilçemizde düzenledik.
22 nisan 2022 yılında resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7405 sayılı spor yasası spor ile ilgili bir takım değişiklikleri zorunlu hale getirdi. Bunun en önemli kısmı spor kulüplerinin dernek statüsünden ayrılarak Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmasıydı.
Bizde bu kanun gereği genel kurul yaparak kulüp adımızın değişmesi gerektiğini öğrendik. Konunun uzmanı hukukçular ile görüşerek kulübün adının Bozüyükspor Kulübü olabileceği kanaatine vardık. Ocak 2023 tarihinde seçimli genel kurulda tüzük değişikliğini de gerçekleştirerek kulübün adını Bozüyükspor Kulübü olarak değiştirdik. 23 ağustos 2023 tarihinde kulübümüzün ismi Gençlik ve Spor Bakanlığından ve Türkiye Futbol Federasyonundan olmuştur. Gerekli onayları alarak resmen Bozüyükspor Kulübü olmuştur” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: BozüyükSpor, Yeniden, Doğdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı