Bozüyük Tramvay Projesini Oyladı
Haber
21 Ağustos 2021 - Cumartesi 12:59 Bu haber 8672 kez okundu
 
Bozüyük Tramvay Projesini Oyladı
BOZÜYÜK Haberi
Bozüyük Tramvay Projesini Oyladı

 

Bizim Bozüyük haber sitesi olarak son günlerde ilçe gündemini meşgul eden ve Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan tramvay projesi ile ilgili bir anket çalışması gerçekleştirdik. 2 gün devam eden ve yaklaşık 5000 kişinin oy kullandığı anketimiz ile tramvay projesi konusunda kamuoyunun görüşlerini yansıtmaya çalıştık. Anketimiz sonucunda 2145 vatandaşımız tramvay projesini istemediği, 2130 vatandaşımız ise projeyi istediği yönünde oy kullandı. 572 vatandaşımız ise bu konuda kararsız olduğunu ifade etti.

 

Ancak edindiğimiz izlenimlere göre özellikle ilçenin tek ve en önemli ana caddesi olan İsmet İnönü Caddesi esnafının çok büyük bir çoğunluğunun bu projeye olumlu bakmadığını gözlemliyoruz. Uygulanması düşünülen tramvay projesiyle zaten yoğun olan araç trafiğinin durma noktasına geleceği ve ana caddeye park yasağının konulmasıyla birlikte esnafın ticaretinin bu durumdan olumsuz etkileneceği görüşü hakim. Projenin sadece ana cadde boyunca uygulanacak oluşu ve diğer mahallelere gitmeyecek olması nedeniyle yanlış bir yatırım düşüncesi olarak değerlendiriliyor. Gençler ise, bu tramvay hattının Bozüyük için görsel anlamda olumlu gördüğünü ve yaşlanan bir Bozüyük yerine gençleşen ileriye dönük ulaşım için doğru bir yatırım olduğunun düşüncesindeler. Anket sonuçlarından yola çıkarsak, tramvay projesi için halkımız tarafından yapılsın diyen ile yapılmasın diyenlerin yaklaşık olarak eş değer görüyoruz. Yatırım çalışmalarına başlatılmadan projenin tüm olumlu yönleri ve olumsuzluklarıyla yeniden değerlendirilmesi ve ilçenin geleceğini ilgilendiren böyle önemli bir konuda halkın tamamının görüşlerinin alınmasının büyük önem arz ettiği vurgulanıyor.

 

Bizler ilçenin önde gelen bir medya kuruluşu olarak bu konuda ki anket sonuçlarını ve kamuoyunun genel görüşlerini sizlerle paylaşarak projenin uygulanması noktasındaki takdiri yetkililere bırakıyoruz.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Bozüyük, Tramvay, Projesini, Oyladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı