BİLECİK İL GENEL MECLİSİ CUMHUR İTTİFAKINDAN BASIN AÇIKLAMASI
Haber
16 Kasım 2020 - Pazartesi 13:27 Bu haber 4467 kez okundu
 
BİLECİK İL GENEL MECLİSİ CUMHUR İTTİFAKINDAN BASIN AÇIKLAMASI
BOZÜYÜK Haberi
BİLECİK İL GENEL MECLİSİ CUMHUR İTTİFAKINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Ak parti ve MHP'li Cumhur ittifakı Bilecik İl Genel Meclisi üyelerinin basın açıklamasıdır KOMUOYUNUN DİKKATİNE:
    BİLİNMESİ GEREKEN GERÇEKLER…
    13 Kasım 2020 Cuma günü İl Genel Meclisinde oylanan komisyon raporu sonrasında CHP ve İYİ partili İl Genel Meclis üyelerinin konuyu saptırıp vatandaşlarımızı yanıltarak, buradan siyasi rant elde etme çabaları neticesinde Ak parti ve MHP’li Cumhur ittifakı İl Genel Meclis üyeleri olarak kamuoyunu ‘’doğru bilgilendirme’’ gereği duyulmuştur.
     Değerli hemşehrilerimiz bilindiği üzere Bozüyük İlçemiz Muratdere köyü sınırları içerisinde Muratdere Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından 2016 yılında bakır madeni işletme ruhsatı almak için ÇED başvuruları başlatılmıştı. İlgili firmanın yapmış olduğu ilk projede işletmenin köye yakın olması nedeniyle köy halkımız biz bakır madeni çıkartılmasına karşı değiliz, maden işletmesinin köyümüzün hemen yakınına kurulmasına karşıyız itirazları neticesinde bazı kurumların olumsuz görüş vermeleri sonucunda firma 2017 yılında projeyi iptal etmiştir.
     Aradan geçen zaman zarfı içerisinde Muratdere Madencilik San. ve Tic. A.Ş. köylülerimizin itirazlarını da dikkate alarak yeni bir proje yapmış ve işletmeyi 5 km uzağa, dağın arkasına taşlık bir alana almıştır.
    Bahse konu firma 2020 yılı Ağustos ayı ortalarında yeni projesinin ÇED sürecini başlatmak üzere Bilecik İl Özel idaresine başvuruda bulunmuş olup, müdürlüğümüz firmanın başvurusunu Meclis gündemine getirmiştir.
    Bu süreçte meclis başkanlığı firmayı İl Genel Meclis üyelerini bilgilendirmek ve proje hakkında sunum yapmak üzere meclise davet etmiştir. Sonrasında Meclisimiz konuyu görüşerek firmanın başvuru talebini Çevre ve Sağlık komisyonuna sevk etmiştir. 
    Çevre ve Sağlık komisyonu iki ayı geçen çalışma sürecinde Özel idarenin teknik heyetiyle birlikte çok yönlü araştırmalar yapmıştır. Söz konusu bakır madeni alanı ve işletmenin kurulacağı yerde ‘’köy içme suyu ve yol ağına herhangi bir etkisi olmayacağı ancak firma ilgili kurumlardan olumlu görüş alıp işletmeyi kurması durumunda özel idare ile protokol yapmak kaydıyla diye’’ rapor düzenlemiştir.
    Yine komisyon üyelerimiz Kastamonu iline giderek oradaki bakır madeni işletmesinde incelemelerde bulunmuşlar, yöre halkının bakır madeni hakkında görüşlerini almışlardır. Ayrıca bu çalışmaya ‘’Chp li komisyon üyesinin katılmadığını belirtmekte fayda var!
     Muratdere köyümüz sınırları içerisinde çıkarılması düşünülen bakır madeninin, firma tarafından tesisi kurup çalıştırması için büyük ÇED ’e tabi tutulduğu, buna bağlı olarak yaklaşık 20-21 kurumdan görüş alması gerekmektedir.    
      Oylanmış olan rapor bakır madeninin açılmasına ilişkin bir rapor olmayıp, ‘’Özel idarenin alanına giren içme suyu ve yol ağları ile ilgili rapordur’’. 
       Kaldı ki önceki dönem İl Genel meclisinde bakır madeninin kurulmasına karşı alınan meclis kararı müfettişler tarafından incelenmiş olup, konu İl Genel Meclisinin görev ve yetki alanına girmediğinden tenkit konusu olmuştur.
       Tüm bu gerçekler ortadayken bizleri suçlayan kendilerini çevreci olarak göstermek isteyen meclis üyelerinin birçoğu ne buradaki köylerimizi nede ormanlarımızı bilmemektedirler.  
     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerektiğinde yeraltı ve yerüstü kaynakların halk ve ülke menfaati için kullanılacağını işaret ederek silah arkadaşı Çolak İbrahim beye ormanları kestirmek suretiyle Bozüyük’e kereste fabrikası kurdurduğu kendisinin de ziyarette bulunduğu herkes tarafından bilinmektedir. O tarihten günümüze kadar bölgede bulunan köylerimizin geçim kaynağı ormanlarımız olduğundan Bozüyük İlçemizde yıllık 1.5 milyondan fazla ağaç kesilmekte olup yine köylülerimiz ve orman işletme müdürlüğümüz tarafından kesilen ağaçların iki katı dikilerek ormanlarımız yenilenmektedir.
      Diğer taraftan iktidara geldiğimizde ülkemizin 48’i ormanlık alanlardan oluşurken 18 yılda ormanlık alanlarımızı 54 lere getirdiğimizi de belirtmek isteriz. Birçok alanda olduğu gibi ağaçlandırma konusunda da Türkiye’de devrim gerçekleştiren bir iktidarız. Bunun en son örneği, Geleceğe Nefes adı altında 11 Kasım günü milletimizle birlikte 11 Milyon fidanı toprakla buluşturmamızdır.
      Olayları tümüyle değerlendirdiğimizde konunun ağaç ve orman olmadığı, asıl meselenin millet ve ülke menfaati olduğunda genelde itiraz ettikleri gibi yerelde de karşı çıkmak olduğu anlaşılmaktadır.  
     Geçekleştirilen oylama sonrasında vatan ve millet sevdalısı Ak Partili ve MHP’li Cumhur ittifakı 12 İl Gene Meclis üyesini suçluymuş gibi göstererek açıklamalar da bulunan, halkımızı yalan yere tahrik eden, bizleri hedef gösteren Chp ve İyi partili İl Genel Meclisi üyeleri ve Bozüyük belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu hakkında, bu tahriklere kapılarak bizlere tehdit ve hakaret edenlere karşı yasal, hukuki yollara başvurma hakkımızı saklı tutuyoruz.
     Ak partili ve MHP’li Cumhur ittifakı İl Genel Meclis üyeleri olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada milletimizin aleyhine olan hiçbir kararın altına imza atmayacağımızı bildirir; Tüm hemşehrilerimize saygılarımızı sunarız.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: BİLECİK, İL, GENEL, MECLİSİ, CUMHUR, İTTİFAKINDAN, BASIN, AÇIKLAMASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı