Bilecik AVM ile ilgili ALVE İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik`ten açıklama
Haber
23 Ekim 2023 - Pazartesi 14:52 Bu haber 3070 kez okundu
 
Bilecik AVM ile ilgili ALVE İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik`ten açıklama
DİĞER Haberi
Bilecik AVM ile ilgili ALVE İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik`ten açıklama

Bilecik AVM ile ilgili Bilecik basınında yayınlanan haberlere ilişkin ALVE İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik açıklamalarda bulundu.

Veli Çelik`in açıklaması şöyledir:

"

21.10.2023 tarihinde Bilecik basınında yayınlanan haberlere istinaden basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

 

Öncelikle sözleşmenin feshi için dava belediye tarafından değil şirketimiz tarafından açılmıştır.

 

Fesih sürecinin rüşvet suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan eski başkan Semih Şahin tarafından başlatılması söz konusu değildir.

 

Şirketimiz tarafından sözleşmenin tüm şartlarına uyulduğu halde belediye kurum olarak üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediğinden parseller arasında tevhid yapılmamış, ruhsat tadilatı yapılmamış,  yönetim planı hazırlanması ve kat irtifakı kurulması için belediyede görevlendirme yapılmamış, değişiklik talep edilen projeler onaylanmamış ve imalat ile satışın önüne geçilerek firmamızın ekonomik olarak sıkıntıya düşmesi ve binanın bu şekilde bir bütün olarak satılarak rüşvet almanın kolaylaştırılması amaçlanmıştır.

 

Sözleşme gereği bina bitmeden satış ile sermaye toplanması hakkı olduğu halde rüşvet talep edilerek bu durum da engellenmiştir.

 

Önemle belirtmek gerekir ki taraflar arasındaki sözleşme tam iki tarafa borç yükleyen sözleşme niteliğinde olup mahkeme tarafından sözleşmenin feshine ilişkin karar alınıp bu karar kesinleşmedikçe sözleşme halen geçerlidir. Sözleşmenin ne belediyenin ne de firmamızın tek taraflı beyanı ile feshi mümkün değildir. Bu nedenle binanın bu aşamada satılması da hukuken sözleşmesi devam ettiği için alıcıları da bağlayacaktır. Taşınmazın belediyeye geçtiği şeklindeki beyan ve haberler asılsız olup kanunen sözleşme halen yürürlüktedir. Bina içinde yapılacak değişiklikler hakkında delilleri karartma suçunun oluşacağı yönünde belediyeye ihtarat tarafımızca yapılmıştır. Yukarıda bahsedildiği gibi parsel numaraları değiştiği halde yeni ruhsat dahi düzenlenmemiş olup bina ruhsatlı konumda dahi değildir.Muhtemel alıcıların mağdur olmaması için bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

 

Haberlerde sanki belediyenin haklı olduğu için teminatın nakde çevrildiği gibi bir algı yaratılmış ise de 4734 sayılı Kanun md.34 gereği idarece alınan teminatların üzerine ihtiyati tedbir konulamayacağı düzenlenmiş olduğundan teminat nakde çevrilmiştir. Yani belediyenin mahkeme tarafından haklı bulunması gibi bir durum söz konusu olmayıp yargılama halen devam etmektedir.

 

Eski başkan döneminde rüşvet alabilmek için sürüncemede bırakılan inşaat yeni başkan döneminde iyi niyetle tarafımızca yürütülmeye çalışılmış ve yeniden imalata başlanmış ise de bu iyi niyetimiz görmezden gelinmiş ve sürecin tarafımızca yargıya intikal ettirilmesine sebep olunmuştur. Kısa süre içinde sonuç alınarak Bilecik halkının kullanımına sunulabilecek olan taşınmaz idarenin tutumu nedeniyle çıkmaza girmiştir.

  

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

" dedi.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Bilecik, AVM, ile, ilgili, ALVE, İnşaat, Yönetim, Kurulu, Başkanı, Veli, Çelik`ten, açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı