KİM BİLİR KİMLERİ MİSAFİR ETTİ!

Her yanından geçişte hatıralarım canlanır. Bozüyük o zamanlar küçüktü. Bu binada emniyet müdürlüğüydü. Daha sonra karakol amirliği oldu. Merkezde olduğu için merkez karakolu diye adı geçiyor. Son zamanlarında trafik işlemlerin yapıldığı bina olmuştu. Şim gördüğüm kadarıyla boş. Zamana dayanmak için direniyor. Kim bilir kimler geldi geçti bu karakoldan. İki hatıramı anlatayayım.
12 Eylül öncesi Bozüyükde siyasi olaylar olmuştu. Bende 14..15 yaşlarındayım. Ağabeylerimiz den 5..6 kişi yakalanmış nezarete atılmıştı. Ülkü ocaklarında ağabeylerim köfte ekmek yaptırmış. Bana dediler bu köfteleri karakola ağabeylerine götür. Büyük bir görev almış gibi o şuurla hemen paketleri aldım. Karakola yaklaştım. Bacaklarım titriyor. Ama hissettirmemeye çalışıyorum. Karakol önünde nöbet tutan polise kısık sesle ağabeylere yemek getirdim dedim. Karakoldaki nöbetçi polis boynunda silah takılı bağırarak kim senin ağabeylerin.Orada heyecandan  kendimi atacam ama açık vermiyorum. Bana da bir cesaret geldi. Ülkücü ağabeyleri me getirdim deyince ha..tamam gir bırak içeri dedi.. Nezaretin kapısının aralıklı penceresinden bir kaç ağabeyi görünce ağabey size yemek getirdim dedim. Ağabeyler tamam bırak sen git dediler. O gün ocağa geldiğimde çok büyük bir görev yapmış bir insan gibi tamam ağabey yemekleri teslim ettim dedim. Ağabeyler aferin.. sağol.. falan dediler cesaretlendirici ve takdir edici sözler söylemişlerdi. O günü unutmam. 
12 Eylül sonrası karakol amiri Baş komiser Sırrı Yorulmaz ağabeydi 1.90 boyunda dev gibi bir ağabeyimizdi.Genelde çarşıda yanına bizleri alır  Bizle gezer ara sırada  karakola çay içmeye yanına giderdik. Duvarlarına Milli semboller çizdirmişti. ALLAH Rahmet eylesin. Sırrı yorulmaz ağabeye karakola çekinmeden, ürkmeden, korkmadan girmeyi alışmıştık. 
Bu bina Kim bilir kimleri misafir etmiştir.



Diğer Fotoğraflar