MURADDERE ORMANLARI YOKMU EDİLİYOR?

Dün millet ittifakının 9  il genel meclis üyelerinin paylaştığı yazı yöre insanı olarak hepimizi çok üzdü. Yazıda mealen Bilecik il genel meclisinde, Cumhur ittifakına mensup 12 il genel meclis üyeleri Muraddere ye bakır madeni açacak işletmeye olur verdi. Muraddere de ormanlar kesiliyor, bakır madeni açılıyor... Bu açıklama www.bizimbozuyuk.com.tr olarak çok üzdü ve hemen araştırmaya başladık. Ulaşabildiğimiz Cumhur ittifakına mensup il genel meclis üyelerine sorduk. Muraddere ormanlarının yok olmasına, bakır madenin açılmasına neden izin verdiniz.
Aldığımız cevaplar şu şekilde oldu. İl genel meclisinin izin verme yetkisinin olmadığı, ÇED raporunu alabilmesi için bizim olurumuz gerekiyormuş bizimde olmaz deme yetkimiz olmadığı için 21 kurumdan izin alabilmesi için evet işlemlerinizi başlatabilirsiniz dedik.Daha önce bu gibi başvurular gelmezdi. Biz geçen yıl her başvuruda haberimiz olsun dediğimiz için çevre komisyonuna geldi. Daha öncede camili yaylada mermer ocağı için araştırma önergesi verdik. İnceledik. Mermer ocağına orman işletmemiz olur vermeyerek mermer ocağının izni çıkmamıştır. Buradada aynısı yaşanıyor.İzin yetkisi alabilmesi için 21 kurumdan olur alması gerekiyor... Dediler.
www.bizimbozuyuk.com.tr olarak basın açıklaması ile kamuoyunu bilgilendirme yapmanız gerekiyor. 9 meclis üyesi ormanları kurtaran 12 meclis üyesi ormanları yok eden durumuna düştünüz. Bu konuya açıklık getirmeniz gerekiyor dedik. Suçlanan 12 il genel meclis üyesinin geniş çapta açıklama yapmasını bekliyor, hem kendilerini hemde tüm bu suçlamalara açıklık getirmelerini bekliyoruz.Tekraren şu soruyu sormak istiyoruz. 9 meclis üyesinin dedikleri doğrumudur? Maden şirketine olur mu verdiniz? 

MURADDERE ORMANLARI YOKMU EDİLİYOR?