TARİH ARAŞTIRMACISI FUAT SERDAR AYDIN’DAN BAŞKAN BAKKALCIOĞLU’NA ZİYARET
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Çalışan Gazeteciler Günü
Çalışan Gazeteciler Günü
Haber
12 Ocak 2021 - Salı 20:55 Bu haber 2650 kez okundu
 
TARİH ARAŞTIRMACISI FUAT SERDAR AYDIN’DAN BAŞKAN BAKKALCIOĞLU’NA ZİYARET
BOZÜYÜK Haberi
TARİH ARAŞTIRMACISI FUAT SERDAR AYDIN’DAN  BAŞKAN BAKKALCIOĞLU’NA ZİYARET

Milli Mücadele’deki muharebe alanlarını, kayıtlarını, sahadaki istihkâmları ve şehit mezarlarını araştıran, gönüllülerden kurulu Milli Mücadele Araştırmaları grubundan Fuat Serdar Aydın Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Tarih araştırmacısı Fuat Serdar Aydın, Başkan Bakkalcıoğlu ile bir süre görüşerek ilçenin çevresinde yer alan 1. ve 2. İnönü Muharebelerinin geçtiği alanlar ve bulgularla ilgili bilgiler paylaştı.

 

Ziyarette İnönü muharebelerinin daha iyi anılması ve anlaşılması için Belediyemiz ile grup arasında bilgi alışverişinin artırılması hususunda da mutabakata varıldı. Ziyaretin sonunda Başkan Bakkalcıoğlu Aydın’a nazik ziyareti nedeni ile teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.

 

Grubun üyeleri gün içerisinde ayrıca 1. İnönü Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle Bozüyük’ün güneyindeki sırtlarda yer alan, şiddetli muharebelerin geçtiği İntikamtepe-Bardanyoltepe arasındaki mevzilerde şehitlerimizin künyelerini okudular ve saygı duruşunda bulundular.

 

Kaynak : Bozüyük Belediyesi

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: TARİH, ARAŞTIRMACISI, FUAT, SERDAR, AYDIN’DAN, , BAŞKAN, BAKKALCIOĞLU’NA, ZİYARET,
Yorumlar
Haber Yazılımı