Ses gittikçe yükseliyor. Allah(c.c.) sonumuzu hayır eylesin.
Haber
22 Mart 2022 - Salı 20:22 Bu haber 3262 kez okundu
 
Ses gittikçe yükseliyor. Allah(c.c.) sonumuzu hayır eylesin.
BOZÜYÜK Haberi
Ses gittikçe yükseliyor. Allah(c.c.) sonumuzu hayır eylesin.

Bilindiği üzere bal arıları dünyanın en zeki canlılarından biridir.Koloni olarak yaşayıp,yarınlarını düşünerek sürekli yiyecek depolarlar.Ayılar ise arının yiyeceği olan balda gözü olan hayvandır. Ayılar buldukları balın tamamını alır,insanoğlu ise ürettiği taktiklerle arının gerçek balını alıp ona tekrar bal yapması için yem veren canlılardır.Ayı tüm balı yiyip arıyı ölüme terkederken ,insan oğlu bir kısım balı alarak adeta arıyı sıtmaya razı eder

23 Eylül 2021 tarihinde arı kovanında 19 adet bal çerçevesi vardı.16 Aralık 2021 tarihinde son bal çerçevesi alındığında kalan 14 adetti.kovanda bir boşluk oluştu,zira alınan 5 çerçeve balın yerine boş çerçeveler konmamıştı.Bu duruma alışkın olmayan arılar kovanın dışına çıkıp başladılar saldırmaya tül  maskelilere  birşey yapamadılar,ancak tül maskesi olmayan çalışanları soktular. Arıların zehirli iğneleri çok acı çektiriyordu!.. 19 Aralık akşamı tül maskelilerden biri elindeki duman makinasıyla arıları sakinleştirmeyi başarsada dumanın etkisi geçen arılar saldırmaya devam ediyor. 

Kuzey tarafımızdaki bir kovanıda komşu ormandan bir ayı devirmiş, ama kovanın kapağını açıp bir türlü balı alamıyor. O arıların vızıltısı ta bizim buralardan duyuluyor.Ses gittikçe yükseliyor. Allah(c.c.) sonumuzu hayır eylesin.

Selami YILDIZ

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Ses, gittikçe, yükseliyor., Allah(c.c.), sonumuzu, hayır, eylesin., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı