İYİLİK İNSANİ BİR ZORUNLULUKTUR
Haber
15 Ekim 2020 - Perşembe 08:46 Bu haber 4186 kez okundu
 
İYİLİK İNSANİ BİR ZORUNLULUKTUR
BOZÜYÜK Haberi
İYİLİK İNSANİ BİR ZORUNLULUKTUR

Anne olmak bir çocuğu dünyaya getirmek değildir.
Bugün şahit olduğum bir olaydan bahsetmek isterim. ilçemiz bozüyükte yaşayan  mahsunluğu ve anneden yoksunluğunun, 6 yaşında ve 10 yaşında olan iki çocuğun yüzüne nasıl yansıdığına şahit oldum. 
Aylar önce, başka bir hayat yaşamak uğruna  iki evladını ardında bırakıp giden kadının evlatlarına  yeni okul döneminde okula gidebilmeleri ve okul ihtiyaçlarını gidermek için gittiğimde gördüklerim aylarca hafızamdan silinmiycek şekilde işledi kalbimin taaaa derinlerine.
10 yaşında bir çocuk olun ve şu anda yaşayın. anlatacak olduğum durumu çok istediğiniz çantayı, suluğu, boya kalemlerini, defterleri vs.  Bir teyze almış, kapınıza gelmiş ve çağırın bakalım şu delikanlıyı diye seslenmiş. bir yakını gelip çocuğun hasta olduğunu ve bir köşede yattığını söyleyerek gelemeye bilir diyor. hayırsever insanların almış olduğu hediyeleri vermeye gelen o teyze çocuğu görmekte ısrar edince çağırıyorlar çocuğu ve bir kaç dakika sonra geliyor çocuk.
İşete o andan itibaren ne almış olduğumuz çantaların,defterlerin, boyaların ne de okulun bir anlamı kalmadı bende, annesinin ilgisine çok ihtiyacı olan ve ateşler içinde yanlız başına yatan 10 yaşındaki yavrunun neredeyse teşekkür etmeye bile hali yoktu. elimle ateşini kontrol ettim ve gözlerindeki mahsunluğu, derinlerindeki terk edilmişliği yürekten hissettim. Çantaları aldı ve yatağına geri döndü.
Sık sık kontrol edecek olduğumuz bu yavrularımızı aile yakınlarının şefkatine  emanet ederek oradan ayrıldık. 
Gönüllü olarak yaptığım bu hizmette karşılaşmış olduğum bir çok hüzünlü olaydan biri gibi görünsede terk edilmiş üstelik sadece başka bir a..? İçin terk edilmiş evlatların mahsunluğu bir başka etkiliyor insanı.
Onların, hiç bir şeyleri olmasaydı da annelerinin şefkatlerine hasret olmasalardı keşke.
Evet bu üzüntümü paylaşmak istedim. ders  çıkartacağımız bir çok aile dramı ile karşılaşıyor, aynı zamanda bir çok şükür sebebi buluyoruz yaşadığımız tecrübelerde.
 Bu vesile ile şunu tekrar hatırlatmak isterim; bazen bir çocuğun, bazen yanlız bir annenin, bazen sahipsiz yaşlı bir teyzenin, bazende kimsesiz sokak hayvanlarının sesi ve destekçisi oluyoruz.
Siz değerli destekçilerimiz sayesinde sizler bizleri, bizler de ulaşabildiğimiz ihtiyaç sahiplerini yanlız bırakmadığımız sürece bu dünyada hala iyiler var denilecektir.
İYİLİK BIR HAREKET DEĞİL İNSANİ BİR ZORUNLULUKTUR ASLINDA...

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: İYİLİK, İNSANİ, BİR, ZORUNLULUKTUR,
Yorumlar
Haber Yazılımı