GECE KONDU MAHALLESİNE GÖKDELEN DİKTİRMEZLER
Haber
14 Şubat 2021 - Pazar 14:46 Bu haber 2587 kez okundu
 
GECE KONDU MAHALLESİNE GÖKDELEN DİKTİRMEZLER
BOZÜYÜK Haberi
GECE KONDU MAHALLESİNE GÖKDELEN DİKTİRMEZLER

  Zamanın birinde, gece kondu mahallesinde yaşayan bir genç varmış. Bu mahallede yaşamın zorluklarını, halkın çilesini iyi bilirmiş. Hani fırsatlar olsa çok şeyler yapacakmış ama ne maddiyat buna izin verirmiş ne de ortam. O çabaladıkça çevresi de engel olurmuş ona; Yapma be oğlum sen mi kurtaracaksın bizi bu hallerden, derlermiş.

 

  Bir gün cesaretini toplamış genç. Bir gökdelen dikeceğim bu mahalleye demiş. İş bittikten sonra da, zorda olana, sokakta kalana bir daire... Bitsin bu sefillik demiş, kimse açıkta kalmasın.

 

  Bir sabah erkenden başlamış çalışmaya. Her gün bir tuğla, her gün bir tuğla... Görenler hayret etmiş, sormuşlar birbirilerine; Hayırdır ? Nedir bu deli oğlanın telaşı ? Sakın mahallemize lüks bir bina dikmesin, sakin içimizden sivrilip, biz gecekondularda otururken o feraha ersin... Olmaz canım, olamaz öyle şey !

 

  Bizim ki koymuş kafasına bir kere, kurtaracakmış milleti bu hayattan. Kimseye de renk vermemiş kan ter içinde çabalarken, her gün bir tuğla, her gün bir tuğla...

 

  Zamanla bina kendini belli edivermiş, yükseldikçe yükselmiş, yükseldikçe yükselmiş. Yükselmiş ya, alıvermiş mahalleliyi bir telaşe. Bir fesat, bir kıskançlık...

 

Eee kıskançlık bu ya, engeller çıkmaya başlamış inşaat devam ederken. Tuğlalar kırılmış, çimentolar delinmiş. Kötü sözler, heves kırmalar da cabası.

 

   Her şeye rağmen nihayetine ermiş inşaat, son bir tuğlayı koyup işi bitirmek kalmış. Fakat fesatlar kendi aralarında anlaşmışlar, dinamitlemişler binayı kökten. Bum !!! Ne bina kalmış ortada ne de temeli. Yıkılmış bizim oğlan. Onca çaba, onca emek ve onca güzel hayaller...

 

  Ve sanki binayı bombalayanlar kendileri değilmiş gibi, utanmadan bir de teselli etmeye çalışmışlar bizim oğlanı.

 

  •  Tertemiz hayallerim vardı, demiş dönüp herkese. Herkese bir ev düşecekti oysa, bitecekti bu sefil günler , demiş.
  •  

Sonra anlamışlar nasıl bir kabahat işlediklerini fesatlar... Oysa her koydukları bomba, kendi geleceklerineymiş. Bilememişler !

 

 

YIKICI DEĞİL, YAPICI OLALIM DOSTLAR, KİM BİLİR İŞİN SONUNDA BİZİM İÇİNDE NİCE GÜZELLİKLER VARDIR !

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: GECE, KONDU, MAHALLESİNE, GÖKDELEN, DİKTİRMEZLER, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı