Ek verilen garanti kapsama süreleri yasal değil mi?
Haber
22 Haziran 2021 - Salı 12:48 Bu haber 2480 kez okundu
 
Ek verilen garanti kapsama süreleri yasal değil mi?
BOZÜYÜK Haberi
Ek verilen garanti kapsama süreleri yasal değil mi?

Haber: Soner Çelik

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, ürünlere verilen ek garanti kapsaması hakkında tüketicilere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Garanti kapsamı süresi dışında ücret karşılığında ek verilen garanti kapsama süresinin yasal olmadığı belirtilen Başkan Sabırlı, zarar görmemeleri için tüketicilerin, yapılan ek garanti sözleşmesinde yer alan maddelerin hepsini tek tek okumalarını istedi.

 

Başkan Sabırlı;" Değerli tüketiciler bir ürün üretilip tüketime sunulan ürünlere verilen garanti süresinin haricinde satış yapan yada servislerce para karşılığı uzatılan garanti süresinden söz ediyorum  ve biz tüketicilerde üretilen ürünün uzatıldığını sandığımız garanti süresi  kullanılan süre içerisinde kullanıcı hatası olmayıp üretim hatası olan garanti kapsamında olduğunu düşündüğümüz  garantiden söz ediyorum .  Peki doğrumu sizlerce bu uygulama? Hiç düşündünüz mü acaba,yada böyle bir uygulama yasalmı  işte ihtiyacımız olan bir ürünün üretim garantisi örneğin  2 yıl olduğunu bizlere zaten söylüyorlar ve arkasından da garanti süresini uzatmak istemisiniz bizde sormadan kendimizce 2 yıl olan garanti kapsamında olan ürünün garanti süresi uzatıldı garanti süresi 5 yıla çıktı gibi düşünüp belirli olan para miktarını ödeyip sözleşmeyi okumadan imzalıyoruz.  Oysaki sözleşme küçük harfler ile yazılı destana benzediğinden  okuma zahmetine katlanmıyor imzalayıveriyoruz. Oysaki o sözleşme yasal ve doğru bir sözleşme değil.  Tüketicilerin yasal haklarını gasp eden bir sözleşmedir. Asıl garanti süresi üretici firmanın belirlemiş olduğu süredir. Çünkü üretici firmaya devlet tarafından verilen süredir peki nedir bu devlet tarafından verilen garanti süresi işte üretici firma devlete diyorki üretip tüketicilerin kullanımına sunduğum ürün kullanıcı hatası olmaması durumunda her türlü garanti altındadır yada olduki üretici firma kapandı yada el değiştirdi ama ürünü tüketici kullanıyor işte bunun garanti altına devlet tarafından alınmasıdır diğer garanti uzatma işlemi ise yukarıda belirtmiş olduğum neden ve sebepler dahilinde yada ürün üretici firma tarafından üretim den kaldırıldığında  eğer tamiri yada arızası mümkün olmadığında en kötü ihtimal ile ürünün satın alındığı tarih bedelinin tüketiciye iade edilme hakkıdır başka bir şey değildir. Değerli tüketicilerimiz  işte bu nedenle  aldatılmaktan öte başka bir şey yapılmamaktadır.  Dolayısı ile tüketiciler bu gibi konularda çok çok dikkatli ve hassas olmalıdır" dedi.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Ek, verilen, garanti, kapsama, süreleri, yasal, değil, mi?,
Yorumlar
Haber Yazılımı