Diş Sıkma Ve Gıcırdatma Probleminde DERMAL DOLGU VE BOTOKS
Haber
22 Mayıs 2021 - Cumartesi 20:02 Bu haber 4151 kez okundu
 
Diş Sıkma Ve Gıcırdatma Probleminde DERMAL DOLGU VE BOTOKS
SAĞLIK Haberi
Diş Sıkma Ve Gıcırdatma Probleminde  DERMAL DOLGU VE BOTOKS

Dt. Elif Gizem IŞIK

Ağız ve Diş Sağlığı

 

Diş Sıkma Ve Gıcırdatma Probleminde

DERMAL DOLGU VE BOTOKS



Dermal Dolgu ve Botoks diş tedavileriyle birlikte çevre dokuların da gençleştirilip desteklenmesi amacıyla uygulanır. Botoks ince kırışıklıkları gidermek ve tedavi amacıyla kullanılırken, dolgu derin çizgilerde ve hacim vermek için kullanılır.

Dermal dolgunun içeriğinde; yaygın olarak hyalüronik asit bulunur.  Hyalüronik asit ciltteki suyu tutarak bulunduğu bölgeye hacim verir. Diş Hekimliği alanında Dermal Dolgu hastanın gülüş hattını düzenlemek amacıyla dudağa hacim verme işleminde, nazolabial çizgilerin doldurulmasında, burun dudak arasında - dudak çene arasında oluşan çizgilerde ve çene ucunda kullanılabiliyor.

Dermal dolgu ve botoks; tecrübeli bir hekim tarafından uygun bölgeye, doğru dozda uyguladığında herhangi bir yan etki oluşturmaz. Dermal Dolgu ve Botoks; gebelere, emziren annelere, uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu bulunanlara, sinir kas hastalıkları olanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, otoimmün rahatsızlığı olanlara, alerjik kişilere uygulanmaz. Bunun dışında 18 yaşından sonra tüm sağlıklı bireylere uygulanabilir. Dolgunun 6 ile 12 ay arasında kalıcılığı vardır.

DİŞ SIKMA TEDAVİSİNDE BOTOKS

Diş hekimliğinde Botoks; güzel bir gülüş dizayn etmek için dudak üstü kırışıklıklarda, yaşla birlikte ağız kenarlarında oluşan sarkmalarda, diş eti gülümsemesi tedavisinde, diş sıkma ve gıcırdatma problemlerinde kullanılır. Botoks kas dokusu içine uygulanan bir tedavidir; kaslara zarar verilmez, sadece sinirin kası daha az uyarması sağlanır. Botoks’un kalıcılığı 4-6 ay arasıdır.

 

Diş hekimliğinde Botoks en çok diş sıkma ve gıcırdatma probleminde kullanılır. Çiğneme kasları içine botoks enjekte ederek kasılmayı azaltıyoruz, böylece kişi stres anında dişlerini çok fazla sıkamıyor. Çene hareketlerini kısıtlamadan kasılmaları rahatlatıp spazmları ortadan kaldırmış oluyoruz. Botoks ağrılı bir işlem değil, çok ince iğnelerle uygulanan ve kısa süren bir işlemdir.

"Uygulama öncesi ve sonrası"

 Uygulamalardan 1 gün önce alkol alımı bırakılmalı, kan sulandırıcı kullanılıyorsa -doktor kontrolünde- bırakılmalı, hasta uygulamaya makyajsız bir şekilde gelmelidir. Uygulama sonrasında hasta 4 saat boyunca yatmamalı, ani hareketlerden kaçınmalı, 1 gün süreyle spor yapmamalı, devamlı kullandığı ilaçları doktoruna danışarak kullanmalıdır. Uygulama yapılan alana ilk zamanlarda çok sıcak ve soğuk şeyler değdirilmemeli, buraya masaj, makyaj ve cilt bakımı yapılmamalı, krem sürülmemeli, dokunulmamalı, basınç uygulanmamalıdır. İşlem sonrası hastalarımıza ödemi arttırma riskine karşı banyo, hamam ve sauna gibi sıcak ortamları önermiyoruz.

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Diş, Sıkma, Ve, Gıcırdatma, Probleminde, , DERMAL, DOLGU, VE, BOTOKS, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı