BOZÜYÜK ERTUĞRULGAZİ KÜLTÜR VE SOSYAL DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN CELALETTİN ATEŞ İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ
Haber
12 Ekim 2020 - Pazartesi 13:13 Bu haber 4745 kez okundu
 
BOZÜYÜK ERTUĞRULGAZİ KÜLTÜR VE SOSYAL DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN CELALETTİN ATEŞ İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ
BOZÜYÜK Haberi
BOZÜYÜK ERTUĞRULGAZİ KÜLTÜR VE SOSYAL DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN CELALETTİN ATEŞ  İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ

1-Kendinizi tanıtır mısınız ?

1966 yılında Bilecik ili Pazaryeri ilçesi Günyurdu köyünde doğdum. İlkokulu köyde bitirdikten sonra 1986 yılında askere gidinceye kadar köyde köy işleri, köy dışında çeşitli sektörlerde çalıştım. 1987 yılı sonu askerlik dönüşü Artema Armatür Sanayiinde 3 yıl işçi olarak çalıştım.

1990 yılında yapılan bölgesel sınavı birinci olarak kazanarak Sosyal Sigortalar Kurumu Bilecik il Müdürlüğüne bağlı Bozüyük Sigorta Ödeme Bürosunda Hizmetli kadrosuyla göreve başladım. Ortaokulu, Liseyi ve Üniversiteyi(Kamu Yönetimi bölümü 4 yıllık) dışarıdan görevde iken bitirdim. Okulları birtaraftan bitirirken bir taraftanda Kurum içi kademe sınavlarını kazanarak önce genel idare sınıfına geçip sırasıyla v.h.k.i, şef, ve son olarakta 2015 yılında Merkez Müdürü olarak Sakarya İli Pamukova İlçesine Merkez Müdürü olarak atandım 2016 yılında Bilecik SGK İl Müdürlüğüne vekalet ettikten sonra halen Pamukova SGK Merkez Müdürü olarak görev yapmaktayım.Evliyim ve iki çocuğum var.

2-Derneğinizi tanıtır mısınız ?

Derneğimiz Bozüyük Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği adı altında 1995 yılında kurulmuştur. Derneğimize halk arasında yörük derneği diye söylensede öyle değil, Ertuğrulgazi felsefesini benimsemiş, vatanını, milletini, bayrağını ve kültürünü seven, devletine bağlı, vatana ihanet etmemiş, teröre bulaşmamış olan herkes için üyeliğe açıktır.

Derneğimiz Kültür derneğidir Türk kültürünü, hepimizin içinde olduğu kültürü araştırmak yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için gerekli çalışmaları yapmak adına çaba göstermektedir, şöyleki günümüzde emperyalist devletler, çocuklarımızı gençlerimizi bu internet belasıyla sanal alemde öyle zehirliyorki belki birçoğumuz farkında bile değiliz, öyle filimler diziler programlar sunuyorlarki sanki dünya çok farklı hayat o sundukları programlardakiler gibi, bizim kültürümüz eskiden kalmış günümüz hayatında yeri yokmuş gibi itibarsızlaştırılarak çocuklarımız farklı kulvarlara, farklı yönlere çekiliyor, etki ediliyor, oysa ecdadımız bize öyle güzel bir kültür bırakmış ki içinde doğruluk var, ahlak var adalet var, islami ahlak var, elbette eğlence var, elbette bilim var, elbette eğitim var, işte biz dernek olarak yegane amacımız bu kültürümüzü araştırmak, yaşatmak ve geleceğe dijital ortama aktarmak için uğraşıyoruz.

Elbette zamanımızda sivil toplum kuruluşlarının derneklerin ekonomik imkanları çok zayıf herhangi biryerden destek almıyorlar, sadece üye aidatları işte isteğe başlı bağışlar gibi kıt imkanlarımızın elverdiği ölçüde eniyisininbir fazlasını yapmak için çaba gösteriyoruz, burada bir fazla insanımıza ulaşarak kültürümüzden eksiğini anlatmak bilgilendirmek için uğraşıyoruz.

3-Faaliyetlerinizi anlatır mısınız?

Derneğimizin imkanları ölçüsünde ve önceki paragraflarda yazdığım emperyalist devletlerin müdahaleleri ile gençlerimizde okuma, araştırma ve dinleme uğraşı zayıf olduğundan genelde görsel ve neşeli programlarla, toylarla kültürümüzü yaşatmaya öğretmeye çalışıyoruz.

Heryıl Söğüt ilçemizde derneğimizinde adını aldığı Ertuğrulgaziyi anma ve yörük şenlikleri yapılır, dernek olarak katılım sağlar kültür faaliyeti icra ederiz. Ayrıca her Cuma derneğimizde türkü gecesi yapılır, konferanslar düzenleyerek bilgilendirme toplantıları yaparak ayrıca dost sohbetleri adı altında kültürümüzü anlatmaya çalışırız.     

Ulusal kanallarımız TRT başta olmak üzere bazı yayın organlarımıza kültürel alanda programlar yaparak dijital yayın yapılmasını ve dijital arşive girmesini sağlıyoruz, elbette birgün bunları arşivden çocuklarımız torunlarımız çıkartıp kültürümüz neymiş inceleyelim der düşüncesiyle yapıyoruz bunları.

4-Hedeflerinizi anlatır mısınız ? Bozüyük için projeleriniz var mı ?

Evet dernek olarak kendimize pandemiden önce çok güzel hedefler koyduk, proje hazırladık Bakanlığa sunduk, Üniversite hocalarımızla görüşmeler yaptık, hatta hocalarımızla konferansımızın ilkini pandemiden önce icra etmiştik,hertürlü atağa geçmek üzereydik ki pandemi çıktı, tüm faaliyetlerimizi erteledik, ancak pes etmedik pandemi biter bitmez yeni projeler yaparak daha aktif, daha dinamik faaliyetlerimizi icra etmek, konferanslar, şenlikler düzenlemek, yaşlılarımızın kültürümüz içindeki yeri,çocuklarımızın kültürümüz içindeki yeri, gençlerimizin kültürümüz içindeki yeri için uygulamalı bir şekilde onlarıda programımıza alarak kültürümüzü fiili olarak yaşatarak anlatmak, öğretmek.

Kültürümüzde ahlak anlayışı, davranışları inanışları fiili olarak bilimsel yönden akademik olarak anlatılmasını sağlayarak doğru bilgilerle toplumumuza kültürümüzü doğru anlatmak, gençlerimizi kültürümüzü benimsemesini, öğrenmesini sağlamak ve zamanı geldiğinde bayrağı onlara devrederek kültürümüzün yaşamasını sağlamak yegane hedefimizdir.

5-Mesajınızı alabilir miyiz ?

Ben genel bir mesaj vermek istiyorum, toplumumuzun bana göre kanayan yarası önyargılarımız. Halkımızın önyargılarını içinden kaldırıp insanları sevdiğinde, milli değerlerimize, sembollerimize tarihimize bizim diye baktığında ülkemizde çok şeyler değişir. Cumhuriyet bizim ama Osmanlıda bizim insanlık tarihinin içindeki tüm Türk tarihi bizim bunlara bu gözle bakarsak heryere siyaseti sokmaz isek hep kazanırız. Saygılarımla.

 

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Selahattin Doğan
Etiketler: BOZÜYÜK, ERTUĞRULGAZİ, KÜLTÜR, VE, SOSYAL, DAYANIŞMA, DERNEĞİ, BAŞKANI, SAYIN, CELALETTİN, ATEŞ, , İLE, YAPTIĞIMIZ, RÖPORTAJ,
Yorumlar
Haber Yazılımı