BOZÜYÜK DOSTLARI DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN MUSTAFA AKSU İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ.
Haber
16 Ekim 2020 - Cuma 10:44 Bu haber 5107 kez okundu
 
BOZÜYÜK DOSTLARI DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN MUSTAFA AKSU İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ.
BOZÜYÜK Haberi
BOZÜYÜK DOSTLARI DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN MUSTAFA AKSU İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ.

1-Kendinizi tanıtır mısınız?

1962 yılında Pazaryeri Günyurdu köyünde doğdum. Merhum Ormancı Halil İbrahim Aksu ve Hacı Gülsüm Aksu'nun oğluyum.

İlkokulu Bozüyük  Aksutekke-Gölpazarı Kurşunlu-Bozüyük Göynücek köylerinde; ortaokulu, Osmaneli Ortaokulunda; liseyi, Bozüyük Lisesinde okudum. Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksekokulunda önlisans eğitimi (Sınıf Öğretmenliği), Anadolu Üniversitesinde lisans eğitimi (Sosyal Bilgiler Öğretmenliği) aldım.

Çalışma hayatına erken yaşlarda başladım. Öğretmenlik mesleğine başlamadan önce fabrika inşaatlarında, fırında, ESPET benzinliğinde, Köylüoğlu fabrikasında çalıştım. Hakkari Şemdinli - Kocaeli Gebze- Bilecik Bozüyük ilçelerimizin değişik okullarında 30 yıl 5 ay öğretmenlik yaptım.

1980 öncesinde İlerici Liseli Gençlik dergisinin Bozüyük Temsilciliğini yaptım. 1986 yılında kurulan ve belirli bi zaman sonra yayın hayatına son veren Yeni Dünya gazetesinin sahibi  ve genel yayın yönetmeniydim. Yeni Dünya-Yeni Bozüyük gazetelerinde, Bozüyük Haberler internet gazetesinde yazarlık yaptım.

Neredeyse hayatımın büyük çoğunluğu hak-hukuk-vatan-cumhuriyet-demokrasi mücadeleleriyle geçti.

1980 Kenan Evren Darbe Rejiminin insanlığa sığmayan haksızlıklarına maruz kaldım, fakat Türkiye Cumhuriyeti devletimize hiçbir zaman küsmedim.

Sendikal mücadele ile ilk olarak 18 yaşımda Köylüoğlu fabrikasında Maden - İŞ Sendikasını örgütleyerek tanıştım. Öğretmenlik yıllarımda EĞİT-SEN, EĞİTİM-İŞ, EĞİTİM-SEN' çeşitli düzeylerde yöneticilik; 17 Ekim 2005' te Ankara'da kurulan EĞİTİM-İŞ Sendikasında Genel Merkez Kuruculuğu, MYK Üyeliği, Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği, İl Yònetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum. 10 Nisan 2008 'de diğer iş kollarındaki kamu işgörenlerinin yöneticileriyle birlikte BİRLEŞİK KAMU-İŞ Konfederasyonunu kurduk.

1981 yılında "BOZİŞ-KOOP" adlı tüketim Kooperatifinin kurucusuyum. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şubesinde 10 yıl yöneticilik (6 yıl başkanlık) yaptım.  Halen Bozüyük Dostları Derneğimizın başkanlığını yapıyorum. Toplamda 6 derneğe üyeliği bulunmaktadır.

Evliyim ve iki oğlan çocuğum vardır.

Emekli olsam da yine çalışma hayatının içinde olup Uzman Sürücü Kursu Müdürlüğünü yapmaktayım.

2-Derneğinizi tanıtır mısınız?

Derneğimizi Bozüyük'ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde 4 Eylül 2018 günü kurduk. Bu tarihi özellikle seçtik. Çünkü, üzerinde yaşadığımız topraklar, Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk evresi olan 1. ve 2. İnönü Muharebelerinde şehit olmuş atalarımızın kanlarıyla sulanmış topraklardır. Atalarımızın kanları ve canları pahasına mücadele ederek bizlere emanet ettiği ülkemize ve ülkemizin önemli bir kenti olan Bozüyük'ümüze sahip çıkmanın bir vefa borcu olduğu düşüncesi ve inancıyla derneğimizi kurduk. Bozüyük'te birliğin, beraberliğin ve toplumsal dayanışmanın sağlaması, kültürel değerlerimize sahip çıkılması, Atatürk Devrimleri ile elde edilmiş hakların korunması ve geliştirilmesi için mücadele edilmesi, uyuşturucu ve madde bağımlılığı-yoksulluk-yolsuzluk ve işsizlikle mücadele edilmesi, doğal çevrenin-hayvanların-tarihi yerlerimizin korunması, tarihi ve doğal güzelliklerimizin ülkemize ve dünyaya tanıtılması, ilçemizdeki ekonomik-sosyal-kültürel-bilimsel ve sportif hayatın canlandırılması, cumhuriyet değerlerine- ulusal kültürümüze-ulusal eğitim davamıza - ulus ve üniter devlet yapımıza sahip çıkılması, yoksul ailelerin eğitim gören çocuklarına sahip çıkılması, temel amaçlarımızdandır.

Temel değer ve ilkelerimiz, Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyet değerlerini rehber kabul etmek; bireylerin hukuksal, yasal,  ekonomik, kültürel, toplumsal konumlarını güçlendirmek; çevre bilincinin ve tarihi - kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın arttırılması; çocuklar ve gençlerin sosyal-kültürel ve bedensel gelişimlerine ve sağlık sorunlarının çözümüne katkılar sunmak; tam bağımsızlıktan yana anti-emperyalist bir dernek olunması; tüm yurttaşlarımızın aktif siyaset yapmaya özendirilmesi, ancak hiçbir siyasi partinin güdümüne girilmemesi; bölücülüğe-gericiliğe-ırkçılığa karşı olunması; dernek organlarının oluşumunda ve iç işleyişine demokratik kurallara, dernek disiplinine ve ahlakına titizlikle uyulması; kurumsal bağımsızlığa önem verilmesi; üyeler arasında toplumsal dayanışma duygusunun geliştirilmesi; tüketicilerin korunması amacıyla yapılan çalışmaların desteklenmesidir.

Derneğimiz, illerde ve ilçelerde şube-temsilcilik açma yetkisine sahip bir dernektir.

Derneğimiz bünyesinde amaçlar, temel ilke ve değerler doğrultusunda ihtiyaç duyulan her konuda çalışma kolları oluşturma çabası içindeyiz. Şu anda Kurulu bulunan Kollarımız,  Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kolu, Atatürkçü Düşünce Kolu, Uyuşturucuyla Mücadele Kolu, Yerel Yönetimler Kolu, Hayvan Hakları Kolu, Tarımcılık Kolu, Kültür Sanat Koludur. Üyelerimiz, yeteneklerine, ilgilerinden ve becerilerine göre kollarımızda görev alabilmektedirler.

Derneğimiz, "Devlet-Millet El Ele" parolasıyla tüm resmi-özel - Sosyal kuruluşlarla iş birliği yaparak toplum yararına çalışmalarını büyük bir kararlılıkla ve heyecanla çalışmalarını sürdürmektedir.

3-Faaliyetlerinizi anlatır mısınız ?

Dernek olarak yoksul ailelere erzak-giysi-eşya-kırtasiye yardımının yapılmasına vesile oluyoruz. Yerel yazarlarımızın kitaplarının tanıtılmasına, geniş okuyucu kesimlerine ulaşılmasına, Edebiyat sever bir toplum olmak amacıyla edebiyat günleri etkinlikleri yapıyoruz. Yurttaşlarımızın ulusal bilinçlerini güçlendirmek için tarihi yerlerimize geziler düzenliyoruz. Ulusal bayramlarımızın coşkulu kutlanmasına katkılar yapmaya çalışıyoruz. Tiyatro-Türk halk müziği-Türk sanat müziği gibi sanatsal faaliyetlerine destek oluyoruz. Toplumda üretmeden tüketmeme bilincinin oluşmasına katkılar sunuyoruz. Uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumumuzda duyarlılık oluşturmaya çaba harcıyoruz.

4-Hedeflerinizi anlatır mısınız ? Bozüyük için projeleriniz var mı? Nelerdir ?

Genel olarak üreten  Türkiye'ye giden yolun, üreten bir Bozüyük'ten geçtiğine inanıyoruz. Bu temelde Bozüyük'te sanayi-tarım-hayvancılık alanlarında, sanat alanında, bilim alanında üretimin artırılmasını, eğitimin ulusal-laik-bilimsel temelde kalitesinin artırılmasını, yoksul aile çocuklarının eğitimlerinin önündeki fırsat eşitsizliklerinin giderilmesini, yoksulluğun ve işsizliğin ortadan kaldırılmasını, toplumsal dayanışmanın Güçlendirilmesini hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşabilme adına 2019 yılında "Bozüyüklü Gençlerin Hobi Bahçesi" adlı proje hazırladık ve İçişleri Bakanlığına sunduk. Projemiz kabul edilmedi. Gençlerimize tarımsal üretimi sevdirmek amaçlayan "Bozüyüklü Gençlerin Hobi Bahçesi" adlı projemizi revize ederek yeniden İçişleri Bakanlığına sunmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz aylarda gençlerimizle 65 yaş üzeri yurttaşlarımızı buluşturmayı ve 65 Yaş üzeri yurttaşlarımızı kültürel etkinliklerle buluşturmayı hedefleyen "Gençlerimiz Gönül Köprüsünde Koşuyor" adlı proje hazırlayıp "Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduk. Daha yeni "Bozüyük Sosyal Kuruluşlar Merkezi" adlı proje taslağını Bozüyük Kent Konseyine sunduk. Pandemi süreci nedeniyle etkinlikler yapamıyoruz. Pandemi sürecinin bitmesinden sonra tiyatro-halk müziği-sanat müziği sanatçılarımızla halkımızı buluşturmayı, şehir içi ve şehir dışı tarih gezileri yapmayı, doğa yürüyüşleri yapmayı, tarihi ve ulusal konularda konferanslar düzenlemeyi planlıyoruz.

5-Mesajınızı alabilir miyiz?

Bozüyük Dostları Derneğimiz, siyasi görüşleri, etnik kimlikleri ne olursa olsun tüm yurttaşlarımızı birleştiren, kucaklayan, herkesin maddi ve manevi güçlerini kamu yararına seferber eden, düşeni kaldıran, aç olanı doyuran, işsize iş bulmaya çalışan, yoksula  sahip çıkan, ilçemizin doğasına, tarihi ve doğal güzelliklerine, hayvanlarına, kültürüne, insanına, kısacası herşeyine sahip çıkan bir sosyal yuvadır.

Tüm yurttaşlarımızı hepimizin sıcak yuvası olan Bozüyük Dostları Derneğimize üye olmaya davet ediyorum.

 

Fotoğraf : Çağatay DOĞAN

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Selahattin Doğan
Etiketler: BOZÜYÜK, DOSTLARI, DERNEĞİ, BAŞKANI, SAYIN, MUSTAFA, AKSU, İLE, YAPTIĞIMIZ, RÖPORTAJ.,
Yorumlar
Haber Yazılımı