Bozüyük Devlet Hastanesinde Neler Oluyor
Haber
18 Mayıs 2022 - Çarşamba 13:55 Bu haber 19322 kez okundu
 
Bozüyük Devlet Hastanesinde Neler Oluyor
BOZÜYÜK Haberi
Bozüyük Devlet Hastanesinde Neler Oluyor

Ortanca abim 17.05.2022 saat 12:32 civarında karın rahatsızlığı ve şeker yüksekliğinden acile gitti. Saat 13:00-14:00 civarında ailesi olarak biz de yanına durumu için gittik. Tam net olarakta teşhis konulamadı. Saat 15:00 civarında genel cerrah acil servisi sarı alana gelip, abimi muayene etti. Muayeneden sonra dahiliyenin görmesi gerektiğini belirten genel cerrah, saat 20:00 gibi abimi tam teşhisi koymak ve durumu hakkında tam net bir şey söyleyecekti. Saat 19:00`da dahiliye doktoru acil doktorunu arayarak bilgi verdi.

 

Saat 20:00 oldu, saat 20.30 oldu ve saat 21:00 oldu  ama genel cerrah ortalıkta yok. Acil doktoruna saydığım saat dilimleri içerisinde sürekli genel cerrahın ne zaman geleceğini sordum. Ama tam net olarak belli bir şey söylenemedi. Saat 21:30 oldu ve o kadar saat abime “ne bir şey yiyeceksin ne de bir şey içeceksin” denildi. Saat 21:30 civarında genel cerrah bey, “hastaya belli tahliller yapılmasını istediğini” acil doktoruna iletti ve hemşire arkadaşlarımız abimden kan aldılar.

 

Hastanede birkaç kişiye danıştığımda, doktorların grev yaptığı söylendi. Doğrudur değildir bilemem. Hükümet ile Doktorlar arasındaki siyaset, vatandaşın sağlığından daha önemliyse yazıklar olsun.

 

Doktorlar kendilerine göre haklıdır. Hükümet kendine göre haklıdır. Vatandaş, hükümetten de doktordan da önemlidir ve en haklısı da vatandaştır. Doktor, doktora muhtaç değil midir ? Ey doktor, senin çocuğun yok mu, senin sevdiğin yok mu, senin annen ve baban yok mu? Sana bu muameleyi başka doktor arkadaşın yaptığında nasıl tepkin olacak. 9 saate yakın benim abimin açlığı sussuzluğu bir yana hastanenin içindeki huzursuzluğu ve bunalımdan insan kendini hastaneye değil de, hapishaneye düşmüş gibi hissediyor.

 

Hükümet yanlıştır, doğrudur. Bugün ben başımıza gelenlerin bir başkasının başına gelmemesi için konuşuyorum. Ben siyasetçi değil ben gazeteciyim . Özellikle belirtiyorum “YEREL GAZETECİYİM”.Ben vatandaşımı düşünüyorum. Zamanın da Rahmetli Babam`ın bir doktoru vardı Bozüyük`te ,gece geç saatlere kadar çalışan doktora babam sordu ki “Doktor bey niçin geç saatlere kadar çalışıyorsunuz” Doktor Bey`in cevabı şöyle “Selahattin abim, hastalarıma faydalı olmak için ben bu mesleği seçtim.Bütün hastalarım benim için önemlidir. Ben birisini mağdur edersem , eve gittiğimde çocuklarımın yüzüne nasıl bakarım.”  oldu. İnsandan insana değişiyor işte.

 

Zor zamanlardan geçiyoruz hepimiz farkındayız. Bu memlekette sadece doktorlar yaşamıyor bu memlekette 80 milyon yaşıyor. Bu sıkıntılı zamanları elbet bir gün atlatacağız. Önemli olan insandır, insan sağlığı elinin tersiyle itilecek bir şey değildir. Hepimiz insanız, hepimiz birbirimize muhtacız.

 

Birileri çıkıp diyebilir keşke özel hastaneye gitseydiniz, keşke şöyle yapsaydınız ve keşke böyle yapsaydınız diye. Birincisi bu benim başıma geldiyse, başkasının başına gelmemesi için net tavrı koymak zorundayım. İkincisi Türkiye`de bir ekonomik kriz var ve bundan dolayı insanların cepleri boşalmaya başladı. Bugün paran varsa yarın paranın olacağının garantisi yoktur. Bugün benim param var diye  özel hastaneye gidebilirim. Ama yoksulu fakiri kim düşünecek. Onların hali ne olacak.Sağlık için para mı konuşulur diyorsun. Kardeşim ben fakir`in dostuyum . Adam yiyeceğini içeceğini zor buluyor.Ayrıca Devlet hastaneleri yerine durumu olan vatandaşımız özel hastaneyi tercih ediyorsa ve durumu olmayan vatandaşımız devlet hastanesinde bu muameleyi görüyorsa burada biraz düşünmemiz gerekiyor. Ya devlet hastaneleri düzelecek, ya herkesin durumu çok iyi olup özel hastaneye gidecek ya da devlet hastanelerinin olmasında ki bir mantığı da yok. Her yer aynı mıdır bilmiyoruz. Yerel gazeteci olarak düşüncelerimi ve yaşadıklarımı aktardım.

 

Hani derler ya “bir insana 50 kez deli dersen kendini deli zannedermiş”. Hastane “Hastaların olduğu yer” insanların zihinleri “hasta” kelimesiyle psikolojik olarak etkileniyor gelin bu adı, Hastane yerine “Şifahane” olarak değiştirelim. Hiçteyse zihinlerimiz hastalanmasın.

 

Saygılarımla

Çağlayan Doğan

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Bozüyük, Devlet, Hastanesinde, Neler, Oluyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı