Bozüyük bilimle buluştu
Haber
30 Eylül 2021 - Perşembe 19:27 Bu haber 2270 kez okundu
 
Bozüyük bilimle buluştu
BOZÜYÜK Haberi
Bozüyük bilimle buluştu

Haber: Soner Çelik

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri çağrısı kapsamında düzenlenen  Bozüyük bilim şenliğinin açılış töreni Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Bozüyük İlçe Kaymakamı Adem Öztürk “Ülke olarak dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almamız için eğitime önem vermemiz gerekiyor. Bu amaçla ilçemizde inşallah tüm kurumlarımızla üniversitelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle ilçemizde eğitimi ileriye taşımak, çocuklarımızın eğitimini daha ileriye götürmek için var gücümüzle gayretimizle inşallah birlikte çalışacağız. Çünkü eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Ve en karlı yatırımdır. Gençlerimize öğrencilerimize inanıyoruz, onlara güveniyoruz. Onlara fırsat verdiğimiz takdirde inanıyoruz ki gelecek yıllar daha güzel olacak ve ülkemiz dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yerini alacaktır” diyerek projeyi hazırlayan ve destek veren herkese teşekkür etti. Törende Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir ise şöyle konuştu;"Bugün bilimin ve tekniğin yeni bir boyut kazandığı, gelişmelerin çok hızlı yaşandığı bir çağdayız. Zamanın şartlarına ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan milletlerin öne çıktığı bu yüzyılda, gençlerimizin her alanda gerçekleşen yenilikleri ve değişimleri takip etmeleri son derece önemlidir. Onların da bilimin ışığında ortaya koyacakları her proje, gelecekte çok büyük icatların ilk adımı olabilir. Bu bağlamda, eğitim kurumlarının öncelikli amacı, gençlerimize ilerlemeleri için fırsat tanımak, rehberlik etmek ve yeteneklerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.Burada yer alan her bir projenin gençlerimizin önünde yepyeni ufuklar açmasını temenni ediyorum. Proje çalışmalarında emeği geçen ve çalışmalarını bizlerle buluşturan kurum ve kuruluşlara, tüm öğretmen arkadaşlarıma ve akademisyenlere teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllarda da daha pek çok projenin hayata geçmesini diliyorum” dedi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Öztürk ve beraberindekiler Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu ve Bozüyük Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde hazırlanan standları ziyaret etti. Stantları tek tek gezen Kaymakam Öztürk ve beraberindekiler öğrencilerden bilgi aldı.  Törene Kaymakam Adem Öztürk,  Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Tuncay Döğeroğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Hayri Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık ve Ali Şahinoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Şenlik içeriğinde 42 atölye, 2 simülasyon, 2 konuşma ile birlikte 1 şiir dinletisi ve 1 konser bulunuyor. Alanında uzman öğretmen, akademisyen ve sanatçıların yer aldığı etkinlik 30 Eylül 1-2 Ekim 2021 tarihlerinde bilim severlerin ziyaretine açık kalacak.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Bozüyük, bilimle, buluştu,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Bozüyük bilimle buluştu
Bozüyük bilimle buluştu
Yorumlar
Haber Yazılımı