Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy ile BOZTRAM Projesi Hakkında Yaptığımız Röportaj
Haber
12 Ağustos 2022 - Cuma 17:19 Bu haber 6194 kez okundu
 
Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy ile BOZTRAM Projesi Hakkında Yaptığımız Röportaj
BOZÜYÜK Haberi
Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy ile BOZTRAM Projesi Hakkında Yaptığımız Röportaj

HABER - RÖPORTAJ : ÇAĞLAYAN DOĞAN

 

 

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız ?

AK PARTİ BOZÜYÜK İLÇE BAŞKANI Hüsnü ERSOY.Öncelikle ilçemizi ilgilendiren konularda bize düşüncelerimizi açıklama fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum.Partimizin kuruluşundan bugüne çeşitli kademelerinde görevler almış,Cumhurbaşkanımız Sn.Recep TAYYİP ERDOĞAN’IN liderliğinde 2018 yılının Aralık ayından bu yana ilçe başkanlığı göreviyle,ilçemizin  ve hemşehrilerimizin emrinde hizmet etmeye çalışıyorum.

 

 

BOZTRAM projesi ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip misiniz? Sahip olduğunuz bilgileri kamuoyuyla paylaşır mısınız?

Bozüyük Belediyesi tarafından’’Boztram nostaljik tramvay’’ adı altında servis edilmesine rağmen ‘’trajik tramvay’’ismini daha fazla hakettiğine inandığımız projenin,mevcut trafiği keşmekeş bir duruma sevk edeceği,paylaşılan görselleri itibariyle adeta ‘’dağ fare doğurdu’’ kabilinden ele alınabilecek bir proje olduğunu görüyorum.Dolayısıyla sonuçları itibariyle biz BOZÜYÜKLÜLERE yaşatacağı olumsuzluklar  üzerine konuşmayı ve bu projenin  iptalini konuşmayı,detaylarını mülahaza etmekten daha doğru buluyorum.

 

 

BOZTRAM projesi, sizce Bozüyük`e faydası olacağını düşünüyor musunuz ?Faydası olacağını düşünüyorsanız faydalarını anlatır mısınız? Zararı olacağını düşünüyorsanız zararlarını anlatır mısınız?

Öncelikle şunu belirtmek isterim.Bizler AK PARTİ BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİS GRUBU olarak,geçen 3.5 senede,belediye meclisinde ilçemiz adına doğru ve müspet olacak her kararı destekledik.Burada siyasi anlayışımızdan tevarüs eden ‘’Millete Hizmet Asıl Gayedir’’ prensibimizle bugüne kadar olumlu ve süreçlere katkı veren bir yerde durduk,bundan sonra da buna devam edeceğiz.Ancak bu tramvay meselesi gibi Bozüyük’ün çok daha öncelikli sorunları ortada dururken,bu sorunları göz ardı edip,bir inat motivasyonuyla,ilçemiz trafiğine ancak ve ancak keşmekeş katacak,zaten yetersiz olan yaya kaldırımlarını gaspederek insanımızı,esnafımızı sıkıntıya sokacak,sonuçları itibariyle de şehrimizin güzelliğine halel getirecek bu projeye kesinlikle karşı duruyoruz.Zaten Bozüyük KOMUOYU da bizimle aynı istikamette bir tavır içerisinde.

 

 

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu`nun, Bozüyük Belediyesi`nden edindiğimiz bilgilere göre BOZTRAM projesi ile ilgili basın açıklaması yapması bekleniyor.

BOZTRAM projesi hakkında Başkan Bakkalcıoğlu`nun Bozüyük Halkına,proje çalışmaları başlamadan önce ve İsmet İnönü Caddesinde kikaldırım daraltma çalışmalarına devam edilmesine rağmen hala net bir açıklama yapmamasının sizce sebebi nedir ? Bu konu hakkında açıklama yapabilir misiniz ?

Bunun tek sebebi var,inatla ortaya çıkmış,hiçbir rasyonel temeli olmayan,hiçbir fonksiyonelliği olmayan ‘’trajik tramvay projelerine’’ komuoyundan gelen tepkiler ve ortaya koydukları projeye kendilerinin bile güvenmemesidir.

 

 

BOZTRAM projesi ile ilgili Vatandaşlarımız ve Bozüyük`ün ana caddesi üzerinde bulunan esnaflarımızlabilgi alışverişi yaptınız mı ? Yaptıysanız vatandaşlarımız ve esnaflarımızbu konu hakkında size olumlu veya olumsuz olarak neler söylediler? Bunları kamuoyuyla paylaşır mısınız ?

‘’TRAJİK TRAMVAY’’ın geçeceği istikamette bulunan esnaf, şöför esnafı,vatandaş ve diğer mahallelerde bulunan hemşehrilerimizle hasılı yüzlerce Bozüyüklüyle görüştük.Bizim insanımız ferasetlidir,akılcıdır;sözbirliği etmişçesine tramvayın BOZÜYÜK’E vereceği zarar konuşuldu.Kaldırımlar daraltılana kadar insanımızın bu yanlıştan dönüleceğine dair bir umudu vardı.Fakat kaldırım gaspları çalışmalarının başlamasıyla bu umut,şehriyle inatlaşan yönetim anlayışı sayesinde yerini kızgınlığa bıraktı.

 

 

Sizce BOZTRAM projesi Bozüyük`ün öncelikli projesi midir ? Öncelikli olduğunu düşünüyorsanız sebebini açıklar mısınız ?Öncelikli olmadığını düşünüyorsanız sebebini açıklar mısınız ?

Tabi ki bu proje değil öncelik,bu haliyle sonsuza kadar raflara kaldırılması gereken bir konu.Bizim ilçemizin her gün patlaklarla anılan su altyapı sorunu dururken,bakımsızlıktan dökülen parkları,bahçeleri dururken,belediye yönetiminin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediği için ızdıraba dönen hemzemin geçitleri varken,şehri büyütmek adına hiçbir çalışma yapılmazken,vatandaşla araya örülen duvarlar her gün daha da yükselirken,partizanca davranışlarla insanların ekmeğiyle oynanırken tramvay ancak laf-ı güzaftır.Buradan ben de sormak isterim boşa geçen 3,5 yılda Bozüyük’te ne yaptı belediye?Bu sorumun cevabını hemşehrilerimiz her mecrada cevaplıyor zaten ‘’hiç’’…

 

 

 

Konu hakkında yapmış olduğunuz açıklamalarınız için Bizim Bozüyük Haber sitemiz adına teşekkür ediyoruz.

Son olarak “Bizim Bozüyük” haber sitemiz hakkında düşüncelerinizi alabilir miyiz ?

 

‘’Bizim Bozüyük’’ haber sitenizi ilçemiz adına yaptığı haberler vechiyle tebrik ediyorum. Bizlerin ve vatandaşlarımızın sağduyulu sesi olmanız yolunda muvaffakiyetler diliyorum.Meselelerin tespit ve çözümlerine verdiğiniz katkıdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.İsminizle müsemma ‘’Bizim Bozüyük’’ ilçemizi sahiplenmenizin en büyük kanıtıdır.

 

 

Bu vesileyle sizlerin aracılığınızla ülkemizin parlayan yıldızı,nev-i şahsına münhasır üretken ,milli ve manevi değerlerimizi yücelten Bozüyüklü hemşehrilemize saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum

Kalın sağlıcakla….

 

 

 

 

 

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Ak, Parti, Bozüyük, İlçe, Başkanı, Hüsnü, Ersoy, ile, BOZTRAM, Projesi, Hakkında, Yaptığımız, Röportaj,
Yorumlar
Haber Yazılımı