964 adet posta güvercini yarıştı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Bayrağını Al Gel
Bayrağını Al Gel
Mustafa Aksu
Mustafa Aksu
Haber
23 Mayıs 2022 - Pazartesi 12:21 Bu haber 1959 kez okundu
 
964 adet posta güvercini yarıştı
BOZÜYÜK Haberi
964 adet posta güvercini yarıştı

Haber: Soner ÇELİK

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde  Güvercin Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği tarafından düzenlenen posta güvercin yarışmasında, 964 adet güvercin 200 kilometre uzaklıkta olan Ankara Polatlı ilçesi yakınlarında gökyüzüne  salındı.

 

Her düzenledikleri  yarışmalarda mesafeye arttırdıklarını belirten Bozüyük Güvercin Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği Başkanı Salih Demir, 5-10 kilometreden başlayarak  bu yıl son olarak 700 kilometre uzaklıkta olan Sivas’tan  güvercinleri gökyüzüne salacaklarını açıkladı.

 

Dernek Başkanı Salih Demir yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Derneğimiz düzenlediği bugünkü yarışta 22 katılımcı ile toplam 1000’e yakın güvercin yer alacak. Kuşlarımız, ilçemize 200 kilometre uzaklıkta olan Ankara Polatlı ilçesine bağlı ördek gölü mahallesinden salınacaktır. Bu yarışlar 13 yıldır her Mayıs ayında düzenli şekilde dernek olarak yapmaktayız. Güvercinlerimiz 5 -10 kilometreden başlayarak 700 kilometreye kadar hatta geçen sene 840 kilometre uzaklıkta olan Bayburt’tan salınarak gelmiştir. Postalı güvercinleri akıllıdır, cesaretlidir aynı zamanda kuvvetli ve hızlı kuştur. Saatte 90 ila 100 kilometre hızla uçabilir. Bu kuşlar Osmanlı zamanında haberleşme olarak şuanki istihbaratın işini yapmaktaydı. Hatta bu kuşlarımızın 1. ve 2. Dünya savaşlarında çok fonksiyonları vardır. Zaman içinde Avrupa’dakiler spor olarak benimsemişler, yarışlar düzenlenmiş ve sonra Türkiye’ye aktarılmış. Bizde gençler olarak sevdik, kültürel ve sosyal olarak olsun kötü alışkanlıklardan uzak kalmak için bu kuşları besliyoruz. Ayrıca bizlere her zaman destek  veren Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Takipleri yapılmak için bacaklarına çip takıldıktan sonra kayıt yapılan posta güvercinleri araca yüklenerek  200 kilometre uzaklıkta olan Ankara Polatlı ilçesi yakınlarından gökyüzüne salındı. Güvercinler yaklaşık 2 buçuk saat uçuşun ardından kümeslerine ulaştı.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: 964, adet, posta, güvercini, yarıştı,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı