8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!
Haber
07 Mart 2021 - Pazar 19:29 Bu haber 2587 kez okundu
 
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!
BOZÜYÜK Haberi
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Emek hak ve özgürlük mücadelelerinde,  Ulusal Kurtuluş Mücadele'mizde, bilim ve teknolojik gelişmelerde, ulusal eğitim sistemimizin kurumsallaşmasında toplumsal düzende etik değerlerin oluşmasında, aile düzenlerinin sağlıklı bir şekilde oluşmasında, çocuklarımızın eğitimi ve hayata atılmalarında kadınlarımızın imzaları vardır.


Ne acıdır ki kadınlarımız, her türlü hak ve değeri hak ettikleri halde tam tersi olarak kötü erkeklerin şiddetine, töre cinayetlerine, ücretli emek sömürüsü maruz kalabilmektedirler. 


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımıza  seçme ve seçilme hakkı vererek büyük bir devrimci atılım gerçekleştirmiştir. Günümüzde de Siyaset Dünyamız ve Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, kadınlarımızın sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm getirmek için devrimci atılımlar gerçekleştirmelidir.


Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor; hayatlarını ulusumuzun ve devletimizin varlığı-bekası için feda etmiş Şerife Bacıları, Nene Hatunları, Kara Fatmaları Gördesli Makbuleleri rahmetle ve şükranla anıyorum.


Kamuoyuna saygılarımla...

 

Mustafa Aksu 
BOZÜYÜK DOSTLARİ DERNEĞİ 
Merkez Yönetim Kurulu Adına
Başkan

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: 8, MART, DÜNYA, EMEKÇİ, KADINLAR, GÜNÜ, KUTLU, OLSUN!,
Yorumlar
Haber Yazılımı