KÖYDE TARLASI OLANLARA MÜJDE

Plansız alanlarda imar yönetmeliğindeki değişiklik (ek ibare: RG-11/7/2021-31538) no ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.


Buna göre iskan dışı alanlarda taban alanı 75 metrekareyi ve 2 katı geçmeyecek şekilde yapılmak istenen bağ evi için Tarım ve Orman bakanlığının görüşü alınarak köy içi yapılara benzer şekilde ruhsat zorunluluğu kaldırıldı. Ayrıca köy içi yerleşim sınırları (en yakın evden ) 100 metreden 300 metreye çıkarıldı. Yapı yapabilmek için köy nüfusuna kayıtlı ya da köyde sürekli oturma şartı kaldırıldı.


Bir diğer hususta köyde çatılarda bulunan güneş enerji sistemi için ruhsat şartı da kaldırıldı. Binaların azami yükseklik şartları iki katı geçmemek üzere 6.50 metreden 7.50 metreye çıkarıldı. Yapılan komşu parsel sınırları da azami 5 metreden 3 metreye indirildi.


Bu değişiklikle daha önceki zorlaştırıcı maddeler ortadan kalktığından kamusal alana sınırı bulunan hemen her tarlaya 75 metrekareyi geçmemek şartıyla bağ evi yapımının önü açılmış oluyor. Bu da meraklı insanların tarla alma isteklerini arttıracağından tarla sahiplerinin yüzünü güldüreceğe benziyor.