BOZÜYÜK KUZEY KAFKASYA KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN OĞUZ YAVUZ İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ

KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ ?

Merhabalar adım oğuz yavuz 1968 bilecik bozüyük doğumluyum bozüyüke bağlı poyra köyündenim 25 yıl çalıştığim T.D.D.F vaillant group fabrikasından iki yıl önce emekli oldum. 

DERNEĞİNİZ TANITIR MISINIZ ?

Bozüyük kuzey kafkasya derneği 28 mayıs 1992 yılında kurulmuştur derneğimizin amacı türkiyede yaşayan kafkas kökenli hemşerilerimizin dayanışmasını sağlamak kültür örf adet gelenek görenek alanında fikir alışverişini sağlamak ve yardımlaşma derneğidir.

FAALİYETLERİNİZİ ANLATIR MISINIZ? 

Bozüyükteki diğer STK larla dayanışma içinde olmaktır siyasi partilerle uyum içinde olmak fikir alışverişinde bulunmak ilkelerimiz içindedir derneğimizin hedefleri öncelikle genç kuşakları kontrol altında tutmak örfve adetimizi onlara en iyi şekilde aktarmaktır derneğimizin faaliyetleri folkor çerkezce ve abazaca dil kursları masa tenisi ağaçlandırma ve geleneksel yemek vb gibi sosyal faaliyetlerdir ve bu faaliyetleri değerli bozüyük halkımızla paylaşmaktan ve sergilemekten memnuniyet duyuyoruz.

HEDEFLERİNİZ NELERDİR? BOZÜYÜK İÇİN PROJELERİNİZ VAR MI? NELERDİR?

Tüm yaptığımız faaliyetlerimizi Geleneksel olarak senede bir kez bozüyüklülere sergilemektedir. Derneğimiz bütün hemşehrilerimize açıktır. hepinizi misafir etmek bize memnuniyet verir.Hedeflerimizin en başında gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışmalar yapıyoruz. Bozüyükümüze kültürel, sosyal katkılar vermek için tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, Bozüyük halkımıza kapılarımız açıktır. Kafkas göçü anma günlerinde Bozüyüklü hemşehrilerimizle birlik de o günü anmaya çalışıyoruz. Bozüyük için yapılacak her güzel adımın, projenin yanındayız Katkı vermeye hazırız.

MESAJINIZI ALABİLİR MİYİZ ?

Bizlere bu fırsatı veren değerleri basın mensuplarınada teşekkür ediyorum iyi çalışmalar dilerim.www.bizimbozuyuk.com.tr İnternet haber sitemizi heyecanla takip ediyoruz. Yayın hayatınızda başarılar dileriz.

FOTOĞRAF : ÇAĞATAY DOĞAN