Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy : Görevinizi İfa edin

Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy sosyal medya hesabından paylaştığı gönderisinde, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu`na 24 Ağustos`da Bozüyük`te meydana gelen yağıştan etkilenen vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için "İvedilikle hem görevinizi ifa edin hem de sözünüzü yerine getirin evleri hasar görmüş vatandaşlarımız felaha kavuşsun" diyerek çağrıda bulundu.

Başkan Ersoy`un açıklaması şöyledir:

Kıymetli Hemşehrilerimiz,


24 Ağustos 2022 günü ilçemizde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Yediler Mahallemiz,İç Köy Mahallemiz,Yenidoğan Mahallemiz,Çarşı Mahallenin Baharözü Küme Evleri Mevkii,Kasımpaşa Mahallemizin alt kısmı başta olmak üzere sel ve su baskınlarından etkilenen birçok konut ve işyerlerimiz oldu.


Bilhassa evlerini su basan,eşyaları da kullanılmayacak hale gelen hemşehrilerimiz de maalesef bu selden en çok etkilenenlerdi.
Devletimizin kurumları başta Afad,Bozüyük Belediyesi,Sosyal Yardımlaşma Vakfı olmak üzere hasar tespitleri ve acil yardımlar konusunda da hızlıca vatandaşlarımıza destek oldular.


Devletimiz Bozüyük Kaymakamlığı,Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla vatandaşlarımıza nakdi yardımda bulundu,AFAD’ın yardımları da Ankara’da onaydan sonra vatandaşlarımıza tevdi edilecek.


Fakat Yaşanan sel felaketinden sonra vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması,sel ve su baskınına neden olan altyapı çalışmaları konusunda Bozüyük Belediyesi’nin görevlerini yerine getirmediğini üzelerek görmekteyiz.


02.09.2022 tarihli Eylül ayı Belediye Meclis toplantısında Bozüyük Belediye Başkanı Sn.Mehmet Talat BAKKALCIOĞLU’na,selden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarını sorduğumuzda:


“Selden etkilenen tüm vatandaşlarımızın eşyası dahil,boya badanasına kadar Bozüyük Belediyesi tarafından karşılanacağını” söylemiş ,Sosyal Yardımlaşma Vakfının yardımı için de müztehzi bir ifade kullanmıştı.

 


Şimdi sormak isterim Sn.Bakkalcıoğlu:
1-Bugün 15 Eylül 2022 ,sel felaketinin üzerinden 21 gün geçmiş olmasına ve söz vermiş olmanıza rağmen niye vatandaşlarımızın hasar gören evlerinde bir çalışmanız yok?


2-Sizleri aradıkları halde niye türlü bahanelerle insanımızın mağduriyetini gidermiyorsunuz?


Buradan Sn.Bakkalcıoğlu’na çağrımdır,Milletin size emaneti tevdi gayesi hizmet etmenizdir.Hele ki evi ocağı hasar görmüş insanlardan sadece dua almak lazım.İvedilikle hem görevinizi ifa edin hem de sözünüzü yerine getirin evleri hasar görmüş vatandaşlarımız felaha kavuşsun.


Kamuoyumuza saygıyla duyurulur.