BOZÜYÜK SİYASETİNDE SON DURUM - ÇAĞLAYAN DOĞAN
Haber
12 Şubat 2024 - Pazartesi 21:03 Bu haber 6060 kez okundu
 
BOZÜYÜK SİYASETİNDE SON DURUM - ÇAĞLAYAN DOĞAN
- Haberi
 BOZÜYÜK SİYASETİNDE SON DURUM - ÇAĞLAYAN DOĞAN

 

Uzun süredir Bozüyük siyaseti ile ilgili yazı kaleme almamıştık. Bundan sonra çokça yorum yazıları ile kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Şuanda Bozüyük`te,

AK Parti - Hüsnü Ersoy

CHP – Mehmet Talat Bakkalcıoğlu

İYİ Parti – Miraç Mete Yüksel

MHP – Bahadır Çetin

Bağımsız – Mehmet Can

Memleket Partisi – Talat Halefoğlu

Bağımsız Türkiye Partisi – Bahri Kanaat

Deva Partisi – Burak Sel

Saadet Partisi – Seyfettin Tıkız

Zafer Partisi – Selçuk Tokay

Toplam da 10 Bozüyük Belediye başkan adayı mevcut.

 

Peki kamuoyunda neler konuşuluyor?

Biz adaylar için konuşulan bazı yorumları sizlere aktaracağız.

İlk önce şunu demeliyim, şuan da Bozüyük`te heyecanlı bir siyaset yok. Çok sakin ve sessiz siyaset izleniyor. Bu durum nereye kadar devam edecek bilemiyoruz ama, 20 Şubat sonrası siyasetin hızlanacağını tahmin ediyoruz.

Şimdi gelelim her aday için yapılan yorumlara…

 

CHP`den Mehmet Talat Bakkalcıoğlu`nun adaylığı açıklandıktan sonra CHP içinde istenmeyen aday gibi  yorumlar yapılsa da, sonradan bu yorumların tamamen bittiğini görüyoruz. Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 5 yıllık bir zamanda söz verip yapamadığı projeleri olduğu gibi söz verip gerçekleştirdiği projelerde var. 5 yıllık bir zamanda, en iyi yaptığı projelerden biri BOZTRAM olduğu açıktır. BOZTRAM`ın vatandaşın cebine olumlu yansıdığını ve bu durumdan vatandaşın memnun olduğunu görüyoruz.  Fonksiyonu konusunda şahsım olarak eleştirilerim olsa da vatandaşımızın cebine olumlu yansıdığını inkar edemeyiz.

 

Talat Bakkalcıoğlu adaylığı açıklandığından bu zamana kadar hakkında en çok konuşulan konu ise, CHP`den farklı bir partiye(yani İYİ Parti`ye) oy kayması olur mu? Biliyorsunuz Miraç Mete Yüksel Demokrat Parti`den ve MHP`nin en güçlü olduğu dönemde Bozüyük Belediye Başkan adayı olmuştu ve kendisi kaybetmişti. Şuan da Mete Yüksel`in adaylığının açıklandığı parti`nin Türkiye gündeminde özellikle CHP`den en çok tepki gören bir parti konumunda olduğunu görüyoruz. Peki bu durum sandığa nasıl yansır? CHP`den İYİ Parti`ye oy kayması olur mu? Ya da İYİ Parti`nin şuanda mevcutta şu taban oyu var diyebileceğimiz bir durum söz konusu mu? Bu sorulara ilerleyen günlerde cevaplandıracağız. Şuan her şey için erken ve siyasette saniye bile önemlidir!

 

 

AK Parti`de ise Hüsnü Ersoy`un adaylığının açıklanmasından sonra kamuoyunda konuşulan soru şu geçmiş dönem belediye başkanı Fatih Bakıcı`nın seçim çalışmalarına katılacak mı?

Bu soru çok önemli neden derseniz, AK Parti`nin içinde aynı CHP gibi tam anlamıyla birlik olmadığını görüyoruz. Ve bu ne zamana kadar böyle gider bilemiyoruz.

 

 

MHP`den ise Bahadır Çetin`in adaylığının açıklanmasından sonra kamuoyunda “parası yok” gibi söylentilerin gezmesi bir gazeteci olarak bizleri üzmüştür. Ne olursa olsun parasının olup olmadığı çok önemli değildir. Bozüyük`ün siyasi tarihine açıp baktığınızda cebinde kuruşu olmayıp parti içi desteğiyle milletvekili olmuş veya belediye başkanı olmuş insanlar var. Böyle bir söylentinin yersiz ve hoş olmadığı açıkça ortadır.

Bozüyük olarak başımıza iş adamı değil, Başkan seçiyoruz!

 

 

Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Can`ın yıllardır esnaf olması ve güler yüzlü olması siyasette yeni yüzlerin olmasına teşvik ettiği gibi Başkan adayı Mehmet Can için vatandaşlarımızdan da medeni cesaretini kutlayan yorumlar alıyoruz.

 

Zafer Partisi, Memleket Partisi, Deva Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi`nin adaylarının Bozüyük`te siyasi bir boşlukta her koltuğun dolacağını gösteren adaylarımızı tebrik ediyorum. Bu partilerden çıkan adaylarımızın vatandaşımızda olumlu yönde karşılandığını açıkça söyleyebiliriz.

 

Bozüyük`ten Belediye Başkan adayı olmuş tüm büyüklerimize başarılar diliyoruz. İlerleyen günlerde kısadan hisse olacak yorum yazılarımızı takip etmeyi unutmayın.

Sağlıcakla kalın, saygı ve sevgilerimle…

Çağlayan Doğan

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: , BOZÜYÜK, SİYASETİNDE, SON, DURUM, -, ÇAĞLAYAN, DOĞAN,
Yorumlar
Haber Yazılımı